A csirkehúst mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy nagy lábasba és öntsd fel vízzel.
A csirkehús főzése előtt érdemes a felesleges zsírt eltávolítani, hogy a leves tiszta és ínycsiklandó legyen.
Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd közepes lángon, hogy a hús puhára főjön. Ekkor add hozzá a felkockázott burgonyát és sárgarépát.
A zöldségeket közepes méretű darabokra vágva tedd a levesbe, hogy egyenletesen főjenek.
A hagymát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágd, majd egy serpenyőben egy kis olívaolajon pirítsd meg.
A pirítás fokozza a fűszerek ízét, így érdemes a hagymát és fokhagymát kicsit karamellizálni, hogy gazdagabb legyen az íz.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, add hozzá a pirított hagymát és paradicsomot a leveshez.
A paradicsom édessége és savassága jól ellensúlyozza a húsos alap ízét.
Ekkor add hozzá a zöldbabot, a lestyánt, a sót és a borsot. Főzd tovább, amíg minden zöldség és hús megpuhul.
A lestyán friss, enyhén fűszeres ízt ad, amit a főzés közben hagyj érvényesülni.
Ha minden megfőtt, kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd még egy kis sóval, borssal.
A leves akkor a legfinomabb, ha kellően gazdag, de nem túl sós.
Tálald a levest melegen, friss kenyérrel vagy egy kis joghurttal, ha szeretnéd.
A joghurt friss, krémes ízt ad, és remekül passzol a sűrű, húsos leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.