Shurpa sárgarépával, egy gazdag, tápláló leves csirkehússal és friss zöldségekkel

Shurpa sárgarépával

A Shurpa egy tradicionális közép-ázsiai leves, amely gazdag ízekkel és tápláló összetevőkkel készült. A csirkehús, zöldségek és friss fűszerek kombinációja biztosítja a levest, amely minden falatjával melegíti és táplálja a testet. Ezt a levest gyakran tálalják ünnepi alkalmakon, de egyszerűen is elkészíthető, amikor a családra szeretnénk egy ínycsiklandó és tápláló ételt varázsolni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Burgonya
2 db Paradicsom
100 g Zöldbab
1 ek. Lestyán
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy nagy lábasba és öntsd fel vízzel.

    A csirkehús főzése előtt érdemes a felesleges zsírt eltávolítani, hogy a leves tiszta és ínycsiklandó legyen.

    2

    Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd közepes lángon, hogy a hús puhára főjön. Ekkor add hozzá a felkockázott burgonyát és sárgarépát.

    A zöldségeket közepes méretű darabokra vágva tedd a levesbe, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    A hagymát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágd, majd egy serpenyőben egy kis olívaolajon pirítsd meg.

    A pirítás fokozza a fűszerek ízét, így érdemes a hagymát és fokhagymát kicsit karamellizálni, hogy gazdagabb legyen az íz.

    4

    Amikor a zöldségek félig megpuhultak, add hozzá a pirított hagymát és paradicsomot a leveshez.

    A paradicsom édessége és savassága jól ellensúlyozza a húsos alap ízét.

    5

    Ekkor add hozzá a zöldbabot, a lestyánt, a sót és a borsot. Főzd tovább, amíg minden zöldség és hús megpuhul.

    A lestyán friss, enyhén fűszeres ízt ad, amit a főzés közben hagyj érvényesülni.

    6

    Ha minden megfőtt, kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd még egy kis sóval, borssal.

    A leves akkor a legfinomabb, ha kellően gazdag, de nem túl sós.

    7

    Tálald a levest melegen, friss kenyérrel vagy egy kis joghurttal, ha szeretnéd.

    A joghurt friss, krémes ízt ad, és remekül passzol a sűrű, húsos leveshez.