Készítsük el a fűszeres olívaolajat: az olívaolajat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a szárított oregánót, frissen reszelt fokhagymát, citromlevet, sót és friss fekete borsot. Alaposan keverjük össze.
Az olívaolaj ne legyen túl forró, hogy a fűszerek ne égjenek meg!
A friss petrezselymet finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a fűszeres olívaolajhoz.
A petrezselymet csak tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizzük frissességét!
A simiteket tálalás előtt egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, néhány percig pirítsuk meg, hogy kívül ropogósak legyenek.
Ha még ropogósabb simit szeretnénk, pirítsuk egy kis olívaolajban.
A megsült simiteket tálalás előtt bőven locsoljuk meg a fűszeres olívaolajjal. Tálaláskor szórjuk meg még egy kis friss petrezselyemmel.
A fűszeres olívaolaj az étel friss és aromás ízét biztosítja, ne sajnáljuk belőle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.