Simit fűszeres olívaolajjal, friss petrezselyem díszítéssel

Simit fűszeres olívaolajjal

A simit egy hagyományos török étel, amelyet főként reggelire vagy snackként fogyasztanak. A ropogós külső és a puha belső tökéletes kombinációt alkot, míg a fűszeres olívaolaj különleges ízvilágot ad az ételnek. Ez a változat a simit egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandó változata, amely tökéletes kiegészítője minden étkezésnek. A friss petrezselyem és az olívaolaj fokozza a frissességét és aromáját.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Simit
4 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
2 gerezd Friss fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk.
1 csipet Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el a fűszeres olívaolajat: az olívaolajat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a szárított oregánót, frissen reszelt fokhagymát, citromlevet, sót és friss fekete borsot. Alaposan keverjük össze.

    Az olívaolaj ne legyen túl forró, hogy a fűszerek ne égjenek meg!

    2

    A friss petrezselymet finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a fűszeres olívaolajhoz.

    A petrezselymet csak tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizzük frissességét!

    3

    A simiteket tálalás előtt egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, néhány percig pirítsuk meg, hogy kívül ropogósak legyenek.

    Ha még ropogósabb simit szeretnénk, pirítsuk egy kis olívaolajban.

    4

    A megsült simiteket tálalás előtt bőven locsoljuk meg a fűszeres olívaolajjal. Tálaláskor szórjuk meg még egy kis friss petrezselyemmel.

    A fűszeres olívaolaj az étel friss és aromás ízét biztosítja, ne sajnáljuk belőle!