Simit olajbogyóval, ropogós, szezámmagos tésztával, frissen tálalva

Simit olajbogyóval

A simit egy tradicionális török péksütemény, amelyet az utcai árusok gyakran kínálnak reggelire vagy uzsonnára. Az olajbogyóval kiegészített változata egy új ízélményt ad, amely a mediterrán hatásokat ötvözi a török konyha friss és ropogós péksüteményeivel. A simit hagyományosan szezámmaggal van megszórva, de az olajbogyó és a feta sajt hozzáadása egy teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér liszt
250 ml Meleg víz
7 g Száraz élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
100 g Fekete olajbogyó
50 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A víz ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt, de ne legyen hideg sem, hogy ne aktiválódjon rendesen.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáld, add hozzá a sót, majd öntsd bele az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de nem is túl száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    A kész tésztát letakarva pihentesd 1 órán keresztül, hogy duplájára keljen.

    Ha gyorsabban szeretnéd kelteni a tésztát, tedd meleg helyre, például egy kikapcsolt sütőbe, aminek az ajtaját kicsit nyisd ki.

    4

    Miután a tészta megkelt, formázd kis golyókká, majd nyújtsd őket vékony korongokká.

    A golyókat egyenlő méretűre formázd, hogy a simit egyenletesen süljön.

    5

    A fekete olajbogyókat vágd apróra, és egyenletesen szórd rá a tésztákra. A tetejüket szezámmaggal szórd meg.

    Ha szereted az olajbogyó erősebb ízét, használhatsz több olajbogyót, hogy jobban domináljon a íz.

    6

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd a formázott tésztákat, és süsd őket 200°C-on 10-12 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A simit figyeld a sütőben, mivel gyorsan megsülhet, és a szezámmag könnyen megéghet.

    7

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni egy rácson, majd tálald frissen.

    A simit a legfinomabb, ha frissen tálaljuk. Ha marad belőle, tárold légmentesen záródó edényben.