A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A víz ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt, de ne legyen hideg sem, hogy ne aktiválódjon rendesen.
A lisztet egy nagy tálba szitáld, add hozzá a sót, majd öntsd bele az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de nem is túl száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet a megfelelő állag eléréséhez.
A kész tésztát letakarva pihentesd 1 órán keresztül, hogy duplájára keljen.
Ha gyorsabban szeretnéd kelteni a tésztát, tedd meleg helyre, például egy kikapcsolt sütőbe, aminek az ajtaját kicsit nyisd ki.
Miután a tészta megkelt, formázd kis golyókká, majd nyújtsd őket vékony korongokká.
A golyókat egyenlő méretűre formázd, hogy a simit egyenletesen süljön.
A fekete olajbogyókat vágd apróra, és egyenletesen szórd rá a tésztákra. A tetejüket szezámmaggal szórd meg.
Ha szereted az olajbogyó erősebb ízét, használhatsz több olajbogyót, hogy jobban domináljon a íz.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd a formázott tésztákat, és süsd őket 200°C-on 10-12 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A simit figyeld a sütőben, mivel gyorsan megsülhet, és a szezámmag könnyen megéghet.
Miután megsültek, hagyd őket hűlni egy rácson, majd tálald frissen.
A simit a legfinomabb, ha frissen tálaljuk. Ha marad belőle, tárold légmentesen záródó edényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.