Simit túróval, friss, ropogós túrós péksütemény szeletek

Simit túróval

A simit egy tradicionális svéd péksütemény, amely a közel-keleti konyhában is ismert. A simit túróval egy modern változata, amely a hagyományos ropogós textúrát és ízeket ötvözi a túró gazdag, krémes ízével. A simit túróval töltve könnyed és finom, tökéletes kiegészítője a reggelinek vagy egy gyors uzsonnának. A túró hozzáadása gazdagítja az ízt, míg a ropogós külseje tökéletes textúrát ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér liszt
200 g Túró
250 ml Víz
1 cs. Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt oldd fel a langyos vízben a cukorral, és hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.

    Az élesztő felfuttatása elengedhetetlen, mivel ez segíti a tészta kelését. Ha az élesztő nem kezd el habosodni, valószínűleg nem volt friss.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd bele a felfuttatott élesztőt és az olívaolajat. Keverd össze, és gyúrd sima tésztává.

    A tésztát alaposan gyúrd meg, hogy sima és rugalmas legyen. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kis lisztet.

    3

    A tésztát takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.

    Ha gyorsabban szeretnéd kelni a tésztát, helyezd egy meleg helyre, de ne tedd közvetlenül a tűzhely mellé, mert túl gyorsan megfőhet.

    4

    A túrót törd át egy szűrőn, hogy sima legyen. Ezután formázz kis golyókat belőle, és tedd félre.

    A túró áttörése segít abban, hogy ne legyenek benne darabok, és a töltelék sima és krémes legyen.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd 10-12 egyenlő részre. Minden darabot lapíts ki, és a közepébe helyezd el a túrógolyót. A tésztát hajtsd össze és formálj kis kerek bucikat.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a túró ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A kis bucikat forró olajban süsd meg mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A túl magas hőmérséklet megbarnítja a bucit anélkül, hogy a belseje átsülne. A közepes láng ideális a sütéshez.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a simit szezámmaggal, és tálald frissen.

    A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem szép ropogós réteget képez a buci tetején.