Sinigang garnélarákkal tálalva, savanykás leves friss zöldségekkel és rákokkal.

Sinigang garnélarákkal

A Sinigang egy klasszikus filippínó leves, amelyet az ország szinte minden régiójában más és más módon készítenek. A leves savanykás ízét leginkább tamarind adja, amely a szósz egyik legfontosabb összetevője. A garnélarákkal készült változat rendkívül friss és könnyed, miközben a zöldségek és a tamarind paszta fűszeressé teszi. A filippínó konyhában a Sinigang az egyik legnépszerűbb étel, és gyakran fogyasztják hideg időben, mert a savanykás leves melegítő hatású.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
1 l Víz
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 db Fehér retek
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Tamarind paszta
100 g Zöldbab
50 g Baby spenót
500 ml Hal alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a tamarind pasztát, majd tedd bele a hal alaplét is. Tedd fel a lángra és forrald fel.

    A tamarind a leves savanykás ízét adja, de ha túl erősnek találod, kevesebb pasztát is használhatsz.

    2

    A paradicsomot és a hagymát vágd nagyobb darabokra, a fokhagymát zúzd össze. Tedd bele a levesbe, amikor már forr, és főzd őket 10 percig.

    A hagyma és a fokhagyma főzése segít a leves ízének kibontakozásában, és mélyebb ízeket ad.

    3

    A fehér retket és a zöldbabot tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra, majd tedd a levesbe. Főzd őket 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fehér retek segít frissíteni az ételt, míg a zöldbab roppanós marad, ha nem főzöd túl.

    4

    Ezután add hozzá a garnélarákot, és főzd még 3-4 percig, amíg a rákok rózsaszínűek lesznek.

    A garnélarák nagyon gyorsan megfő, figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor kemény lesz.

    5

    Tálalás előtt add hozzá a baby spenótot, és sóval, borssal ízesítsd a levest.

    A spenót frissességet és enyhe kesernyés ízt ad, ami tökéletesen ellensúlyozza a leves savanykás ízét.