Sinigang raghurama dalos leves, gazdag ízekkel, friss lime szeletekkel tálalva

Sinigang Raghurama Dalos

A Sinigang egy hagyományos filippínó étel, amely számos változattal rendelkezik, de mindegyik közös eleme a savanyú íz, amelyet gyakran tamarind vagy lime ad. A Sinigang raghurama dalos változata egy frissítő, egészséges leves, amely lencsét, halat és zöldségeket tartalmaz, valamint egy különleges lime ízt, amely segít kiegyensúlyozni a leves gazdag ízvilágát. A filippínó családok gyakran készítik ünnepekre vagy hétköznapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
200 g Raghurama
100 g Dal (lencse)
2 db Paradicsom
1 db Fehérhagyma
1 csokor Spenót
2 ek. Lime lé
500 ml Hal alaplé
0.5 tk. Bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A raghurama darabokat öblítsd le, majd tedd félre. A sárgarépát és a paradicsomot hámozd meg és szeleteld fel.

    A raghurama halat minden esetben frissen válaszd, hogy gazdag ízű legyen a leves.

    2

    Egy nagy lábasban forrald fel a hal alaplét, majd add hozzá a sárgarépát, paradicsomot és a felaprított fehérhagymát. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A hal alaplé segít kiemelni a leves gazdag ízét, így válaszd a legjobb minőségű alaplét.

    3

    Tedd hozzá a dalot (lencsét) a leveshez, és főzd még 20-25 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul.

    A lencse jól beszívja a leves ízeit, és sűríti a folyadékot, így érdemes figyelni a főzési időre.

    4

    Amikor a lencse megfőtt, add hozzá a spenótot és a lime levét. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd további 5-10 percig.

    A lime frissessége tökéletesen illik a leveshez, segít kiegyensúlyozni az ízeket.

    5

    Tálald a kész levest melegen, friss lime szeletekkel díszítve.