Sinigang zöldségraguval tálalva, gazdag húsleves friss zöldségekkel

Sinigang zöldségraguval

A sinigang egy tradicionális filippínó étel, amely gazdag, savanykás húslevesként ismert. A különleges ízét a friss zöldségek, a savanyú paradicsom és a fűszeres alaplé adja. Az étel alapvetően bárányhússal, sertéshússal vagy más húsokkal készülhet, és a sinigang por vagy citrom biztosítja az étel különleges savanykás ízét. A sinigang tökéletes választás egy családi étkezéshez, különösen a meleg hónapokban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykahús
1 db Vöröshagyma
2 db Fokhagyma
3 db Paradicsom
2 db Kápia paprika
3 db Burgonya
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 ek. Friss koriander
2 ek. Sinigang por
2 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és forrald fel.

    A hús darabokat ne vágd túl apróra, mert főzés közben megpuhulnak, és könnyen széteshetnek.

    2

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A fokhagyma aromáját fokozhatod, ha a főzés elején egy kicsit megpirítod.

    3

    Miután a hús elkezdett főni, add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paradicsomot, és főzd tovább 10 percig.

    A paradicsom segít a leves savanykás ízének kialakításában, így próbáld jól összedolgozni a fűszerekkel.

    4

    A zöldségeket, mint a burgonya, sárgarépa, kápia paprika és zöldbab, hámozd meg és vágd fel, majd tedd hozzá a leveshez.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden darab ugyanakkor főjön meg.

    5

    Add hozzá a sinigang port, sót és borsot, és folytasd a főzést, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A sinigang por hozzáadása biztosítja az étel savanykás ízét, de ha nincs, citromlével is pótolhatod.

    6

    A főzés végén add hozzá a friss koriandert és a citrom leveit, hogy még frissebb ízt kapjon a leves.

    A citromot mindig frissen facsard, hogy megőrizze az ízét.