A csirkemell filét és a tigrisrákot aprítsd fel, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, tojást, szója szószt, fűszerpaprikát és szezámolajat, és alaposan dolgozd össze.
A tészta ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben formázható legyen.
A siomay tésztákat egyenként töltsd meg a húsos keverékkel, majd formázd őket gombócokká. A tészták széleit óvatosan hajtsd fel, hogy a töltelék ne essen ki.
Használj friss tésztát, hogy könnyebben lehessen kezelni.
Egy gőzölő kosárban helyezd el a siomay gombócokat, és párold őket kb. 15-20 percig, amíg átsülnek és a tészta megpuhul.
A gőzölés segít megőrizni a siomay puha és szaftos állagát, és a fűszerek jól átjárják.
Készítsd el a csípős szószt: keverd össze a csípős chili szószt, egy evőkanál szójaszószt és egy kevés szezámmagot egy tálban.
Ha szeretnéd enyhíteni a szósz erősségét, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot.
A kész siomay gombócokat tálald a csípős szósszal és friss, apróra vágott zöldhagymával.
A friss zöldhagyma ropogós textúrát és friss ízt ad a meleg, szaftos siomaynak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.