Siomay csípős szósszal, finom párolt gombócok csípős szósszal tálalva

Siomay csípős szósszal

A Siomay egy hagyományos kínai étel, amelyet párolt tésztába töltött húsos vagy tengeri ételes gombócok alkotnak. A csípős szósszal tálalt változata különösen népszerű a fűszeres étel kedvelői között. Az étel könnyen elkészíthető és tökéletes választás családi étkezésekhez vagy vendégváró falatokhoz. A szósz és a friss zöldhagyma adja meg a siomay ízét és különlegességét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkemell filé
150 g Tigrisrák
10 db Tészta (siomayhoz)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Szója szósz
1 ek. Szezámolaj
1 szál Hosszú zöldhagyma
2 ek. Csípős chili szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell filét és a tigrisrákot aprítsd fel, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, tojást, szója szószt, fűszerpaprikát és szezámolajat, és alaposan dolgozd össze.

    A tészta ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    A siomay tésztákat egyenként töltsd meg a húsos keverékkel, majd formázd őket gombócokká. A tészták széleit óvatosan hajtsd fel, hogy a töltelék ne essen ki.

    Használj friss tésztát, hogy könnyebben lehessen kezelni.

    3

    Egy gőzölő kosárban helyezd el a siomay gombócokat, és párold őket kb. 15-20 percig, amíg átsülnek és a tészta megpuhul.

    A gőzölés segít megőrizni a siomay puha és szaftos állagát, és a fűszerek jól átjárják.

    4

    Készítsd el a csípős szószt: keverd össze a csípős chili szószt, egy evőkanál szójaszószt és egy kevés szezámmagot egy tálban.

    Ha szeretnéd enyhíteni a szósz erősségét, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot.

    5

    A kész siomay gombócokat tálald a csípős szósszal és friss, apróra vágott zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma ropogós textúrát és friss ízt ad a meleg, szaftos siomaynak.