Skagenröra gluténmentes változat majonézzel, friss kaporral és füstölt lazaccal

Skagenröra gluténmentes változatban

A skagenröra egy klasszikus svéd étel, amelyet tradicionálisan rákból, majonézből és tejfölből készítenek, és különböző tengeri ételfajtákkal gazdagítanak. Az étel alapja a friss rák, amit majonézes szószban tálalnak, és gyakran füstölt lazaccal egészítenek ki. A skagenröra a svéd gasztronómia egyik legismertebb és legkedveltebb étke, különösen ünnepi alkalmakra és éttermekben. A gluténmentes változatban az alapanyagokat úgy választottuk, hogy a klasszikus ízek ne változzanak, ugyanakkor a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rák (főtt, aprított)
100 g Majonéz
50 g Tejföl
1 ek. Friss kapor
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Füstölt lazac

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rákot aprítsuk fel, és helyezzük egy tálba.

    Használhatunk friss vagy fagyasztott, főtt rákot is, a lényeg, hogy apróra vágva legyen.

    2

    Adjuk hozzá a majonézt, tejfölt, citromlét, sót és borsot, majd keverjük össze alaposan.

    A majonéz és tejföl arányát ízlés szerint változtathatjuk, ha sűrűbbet vagy lágyabbat szeretnénk.

    3

    A füstölt lazacot vágjuk apró darabokra, és adjuk a keverékhez.

    A lazac ad egy kellemes füstös ízt, de ha nem kedveled, kihagyhatod.

    4

    Friss kaporral díszítjük a kész skagenrörát, és tálaljuk.

    A kapor friss íze nagyszerűen illik a tenger gyümölcseihez. Ha nem szereted a kaprot, petrezselyem is használható.