Skagenröra klasszikus változat, garnélarák, mayonéz és kaporral tálalva

Skagenröra klasszikus változat

A Skagenröra egy tradicionális svéd étel, amelyet hagyományosan skandináv reggeliként vagy előételként fogyasztanak. Az étel alapja a garnélarák, amelyet egy gazdag, tejszínes mayonézes mártásban kevernek össze, friss kaporral és citromlével. A Skagenröra története a Skagerrak tengerpartjáról származik, és ma már világszerte ismert és szeretett étel. A friss, krémes ízek és a garnélarák édes-sós jellege egyesül a citrom frissességével és a kapor aromájával, hogy egy igazán ínycsiklandó ételt hozzon létre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnélarák (pucolt és főtt)
150 g Mayonéz
50 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
2 ek. Friss kapribogyó
1 csokor Friss kapor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákokat alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, és vágd apróbb darabokra.

    A garnélarákot előzőleg egy kicsit beáztathatod, hogy puhább legyen, ha szárított vagy előre csomagolt.

    2

    A fokhagymát reszeld le vagy aprítsd fel, majd egy tálban keverd össze a mayonézt, tejfölt és a friss citromlét.

    Ha szeretnél intenzívebb ízt, egy kevés citromhéjat is reszelhetsz a keverékhez.

    3

    Add hozzá az apróra vágott kapribogyót és friss kaprot, valamint a garnélarákot.

    A kapribogyó adja a Skagenröra karakteres sós ízét, amely jól kiemeli a garnélarák természetes ízét.

    4

    Fűszerezd sóval és borssal, és alaposan keverd össze az összes hozzávalót, hogy a garnélarák egyenletesen bevonódjon a mártásban.

    A sót és borsot mindig ízlés szerint adagold, hogy ne legyen túlságosan sós vagy borsos.

    5

    Tálald a Skagenrörát friss kenyérrel, pirítóssal vagy blini palacsintával, és szórj a tetejére extra kaprot díszítésként.

    A friss kenyér mellett egy kis saláta is remekül illik hozzá, hogy még frissebb legyen.