Skagenröra mini krékerre tálalva, friss petrezselyem díszítéssel

Skagenröra mini krékerre tálalva

A skagenröra egy hagyományos svéd étel, amelyet gyakran tálalnak előételként, különösen ünnepi alkalmakkor. A svéd konyha ezen finomsága egy krémes rákos töltelék, amely majonézből és tejfölből készül. Az ételt gyakran tálalják pirított kenyéren vagy krékeren, és friss zöldfűszerekkel díszítik. A skagenröra minden falatja friss és ínycsiklandó, ideális választás egy könnyed előételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rák
100 g Majonéz
50 g Tejföl
1 ek. Citromlé
1 ek. Friss kapor
12 db Kisebb mini kréker
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat apró darabokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a majonézzel és a tejföllel.

    A rákot frissen vásároljuk, hogy a skagenröra íze minél frissebb és gazdagabb legyen.

    2

    Hozzáadjuk a citromlevet, a friss kaprot, sót és friss borsot, majd alaposan összekeverjük.

    A citromlé friss ízt ad, de ne használjunk túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    3

    A mini krékereket egy tálra rendezzük, és kanállal egy-egy adagot a rákos keverékből ráhelyezünk.

    A krékereknek ropogósnak kell lenniük, hogy jól megtartsák a tölteléket.

    4

    A tetejét friss petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

    A petrezselyem frissességet ad a tálalásnak, és színt is ad az ételnek.