Skagenröra surimivel, svéd étel majonézzel, kaporral és friss borssal

Skagenröra surimivel

A Skagenröra egy klasszikus svéd étel, amelyet hagyományosan rákból készítenek, de a surimivel készült változata is rendkívül népszerű. A finom majonézes öntet és a friss kapor kiemeli az étel gazdag, krémes ízét, miközben az ínycsiklandó surimi ízt ad. Ezt az ételt gyakran tálalják szendvicseként vagy kísérőként, és tökéletes egy gyors, ínycsiklandó étkezéshez vagy akár egy ünnepi fogáshoz is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Surimi (rákhús utánzat)
4 ek. Mayonéz
2 ek. Tartármártás
1 ek. Friss kapor
1 ek. Citromlé
1 csipet Friss fekete bors
1 szál Tavaszi hagyma
1 csipet Rózsaszín bors (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A surimit vágd apró darabokra, és tedd egy tálba.

    A surimi egy rákízt imitáló alapanyag, amit a legtöbb szupermarketben megtalálhatsz. Ha valódi rákot használsz, az íz még gazdagabb lesz.

    2

    Add hozzá a majonézt és a tartármártást, majd keverd össze.

    A tartármártás édesebb ízt ad, de ha fűszeresebbet szeretnél, adj hozzá egy kis mustárt.

    3

    Szórd meg a friss kaporral, és facsard bele a citrom levét.

    A kapor friss íze kiemeli a halas étel ízét, és a citromlé frissít és felfrissíti az ízeket.

    4

    Finoman keverd össze, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    Friss borsot használj, hogy még gazdagabb íze legyen a keveréknek.

    5

    Tálald hidegen, friss tavaszi hagymával és rózsaszín borssal díszítve.

    A rózsaszín bors opcionális, de szép színt és enyhe fűszerességet ad a tálalásnak.