Skagenröra wasabival, rákkrém majonézes alapban, friss kaporral díszítve

Skagenröra wasabival

A Skagenröra egy hagyományos svéd étel, amelyet főtt rákból, majonézből és tejfölből készítenek. Az étel különlegessége, hogy többféle módon is variálható, és most a wasabi hozzáadásával egy igazán fűszeres, pikáns változatot hoztam létre. A wasabi karakteres, erőteljes íze tökéletesen kiegészíti a rák enyhén édes ízét, miközben a kapor frissességet ad az ételnek. Ezt az ételt gyakran tálalják kenyéren vagy pirítósokon, és tökéletes előétel vagy könnyű vacsora.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Főtt rák
100 g Majonéz
50 g Tejföl
1 tk. Wasabi
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Friss kapor
1 csipet
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rákot vágd apróra és tedd egy tálba.

    A rákot ne aprítsd túl finomra, hogy megmaradjon az étel textúrája.

    2

    A majonézt és tejfölt keverd össze egy másik tálban. Add hozzá a wasabit, a citromlevet, a sót és a borsot. Keverd alaposan össze.

    A wasabi mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha erősebb ízre vágysz, tehetsz még hozzá.

    3

    Az elkészült majonézes keveréket add hozzá a rákhoz, és jól keverd össze.

    Ha nem szeretnél túl sok majonézes öntetet, fokozatosan add hozzá, hogy a keverék ne legyen túl híg.

    4

    Friss kaporral díszítsd, és tálald friss kenyéren vagy pirítósokon.

    A kapor friss, zöld színe és íze kiemeli a rák és a wasabi egyensúlyát.