A tejben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd pihenni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Ha az élesztő habosodik, az azt jelenti, hogy jó minőségű és aktív. Ha nem, akkor próbálj friss élesztőt használni.
A lisztet (mindkét típusú lisztet) és a sót tedd egy tálba. Készíts egy mélyedést a közepén, és öntsd bele a felfuttatott élesztőt és a felolvasztott vajat.
Használj keverőtálat, amely elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen tudj dolgozni a tésztával.
Add hozzá az egyik tojást, és keverd össze, majd dagaszd a tésztát simára és rugalmasra. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy a tészta ne ragadjon.
Ha túl ragacsos a tészta, fokozatosan adj hozzá lisztet, hogy a kívánt állagot elérd.
A tésztát letakarva hagyd pihenni meleg helyen 1 órán át, hogy a duplájára nőjön.
Ha gyorsabban szeretnéd, helyezd a tálat meleg vízfürdőbe, hogy gyorsabban keljen meg a tészta.
Miután megkelt, oszd a tésztát 8-10 egyenlő darabra, formázz belőlük gombócokat, majd lapítsd őket egyenletes korongokká.
A tésztát mindig enyhén lisztezd le, hogy ne ragadjon a munkafelülethez.
A korongokat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Közepükre helyezz egy-egy teáskanál áfonyát, majd a széleket hajtsd be, és tedd őket ismét pihenni 20-30 percre.
Ne tedd túl sok áfonyát, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.
A másik tojást verd fel, és kend meg a tészták tetejét a tojással. Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg a tészták aranybarnára sülnek.
Ha szeretnéd, a tetejére egy kevés vaníliás cukrot is szórhatsz a sütés előtt.
Miután kisültek, hagyd őket hűlni, majd tálald egy kis tejföllel, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.
A tejföl íze még inkább kiemeli a tészta édességét és az áfonya friss ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.