A tejet melegítsd fel, és oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, amíg a keverék felfut.
A tej ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt, csak langyos legyen.
A lisztet szitáld át egy tálba, majd add hozzá a sót, vaníliás cukrot, tojást és a felfuttatott élesztős keveréket. Add hozzá a puha vajat, és gyúrd össze a tésztát.
A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad a kezünkhöz.
A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A kelesztés során ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl hideg vagy túl meleg.
Miután a tészta megkelt, formázz belőle kisebb gombócokat, majd tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A közepükbe egy kis mélyedést formázz, ahová a tölteléket helyezheted.
A mélyedéseket érdemes ujjal formázni, hogy szépen egyenletesek legyenek.
A tésztát hagyd pihenni 10 percig, majd süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési időt figyeld, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lehet a tészta.
A frissen sült Skolebrød-t hagyd kihűlni, majd színes cukormázzal és kókuszreszelékkel díszítsd.
A cukormázot a sütemények tetejére kanalazhatod, majd szórd meg kókuszreszelékkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.