Skolebrød színes cukormázzal és kókusszal, finom sütemények

Skolebrød színes cukormázzal és kókusszal

A Skolebrød egy hagyományos svéd édesség, amelyet gyakran készítenek iskolai ünnepségekre. A tészta édes, puha és lágy, és tökéletesen illik a színes cukormázhoz és a kókuszreszelékhez. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy finom, házi süteményhez. A Skolebrød nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lehet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
100 g Cukor
25 g Élesztő
250 ml Tej
50 g Vaj
1 db Tojás
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék
50 g Színes cukormáz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet melegítsd fel, és oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, amíg a keverék felfut.

    A tej ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt, csak langyos legyen.

    2

    A lisztet szitáld át egy tálba, majd add hozzá a sót, vaníliás cukrot, tojást és a felfuttatott élesztős keveréket. Add hozzá a puha vajat, és gyúrd össze a tésztát.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad a kezünkhöz.

    3

    A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A kelesztés során ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl hideg vagy túl meleg.

    4

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kisebb gombócokat, majd tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A közepükbe egy kis mélyedést formázz, ahová a tölteléket helyezheted.

    A mélyedéseket érdemes ujjal formázni, hogy szépen egyenletesek legyenek.

    5

    A tésztát hagyd pihenni 10 percig, majd süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési időt figyeld, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lehet a tészta.

    6

    A frissen sült Skolebrød-t hagyd kihűlni, majd színes cukormázzal és kókuszreszelékkel díszítsd.

    A cukormázot a sütemények tetejére kanalazhatod, majd szórd meg kókuszreszelékkel.