A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel finomra. Egy serpenyőben kezd el a darálthúst pirítani közepes lángon, amíg meg nem barnul.
A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne ragadjon le, időnként keverd meg a húst a serpenyőben.
Amikor a hús már szépen megpirult, add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Ha a hagymát hozzáadod, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg!
Szórd meg a pirospaprikával, a sóval és borssal, majd alaposan keverd el, hogy a fűszerek jól elvegyüljenek.
A jalapeño és a pirospaprika együttesen ad egy igazán karakteres, fűszeres ízt a húsnak.
Most add hozzá a ketchupot, mustárt, barbecue szószt és a vizet. Alaposan keverd össze, majd hagyd, hogy az egész keverék 5-10 percig rotyogjon alacsony hőmérsékleten.
A víz segít a szósz hígításában, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl folyós a keverék.
Miután a hús keverék felforrt és sűrűsödött, szedd le a tűzről, és kanalazd a keveréket a zsemlére. Tálalás előtt szeleteld fel a jalapeñót, és tedd a szendvics tetejére.
A jalapeño fűszeressége segít kiemelni az étel ízét, de ha nem szereted a túl erős ízeket, választhatsz kevesebb paprikát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.