Joghurtos Sloppy Joe szendvics, gazdagon elhelyezett darálthúsos töltelékkel

Sloppy Joe joghurttal

A Sloppy Joe egy klasszikus amerikai étel, amely a 20. század elején vált népszerűvé. Az étel alapját a darált hús, ketchup és mustár alkotja, amit gyakran szendvicsként fogyasztanak. A joghurtos változat egy extra krémes állagot ad a tölteléknek, miközben megőrzi az étel hagyományos ízét. A joghurt nemcsak krémesebbé teszi a keveréket, hanem egy enyhe savanykás ízt is ad neki, amely jól illik a fűszeres hús mellé. Ez a változat tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy akár gyors vacsoraként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús
1 db Hagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 tk. Bors
200 ml Ketchup
1 ek. Mustár
2 ek. Barbecue szósz
50 ml Víz
4 db Zsemle
150 g Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, és aprítsd fel finomra. Egy serpenyőben kezd el a darálthúst pirítani közepes lángon, amíg meg nem barnul.

    A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne ragadjon le, időnként keverd meg a húst a serpenyőben.

    2

    Amikor a hús már szépen megpirult, add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Ha a hagymát hozzáadod, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg!

    3

    Szórd meg a pirospaprikával, a sóval és borssal, majd alaposan keverd el, hogy a fűszerek jól elvegyüljenek.

    A pirospaprika a hús ízét gazdagítja, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, hogy ne legyen túl erős!

    4

    Most add hozzá a ketchupot, mustárt, barbecue szószt és a vizet. Alaposan keverd össze, majd hagyd, hogy az egész keverék 5-10 percig rotyogjon alacsony hőmérsékleten.

    A víz segít a szósz hígításában, de ne hagyd, hogy túl folyós legyen. Tartsd figyelemmel a keveréket!

    5

    Miután a hús keverék felforrt és sűrűsödött, szedd le a tűzről, és add hozzá a joghurtot. Keverd el, majd kanalazd a keveréket a zsemlére.

    A joghurt ad egy krémes állagot a keveréknek, de ügyelj arra, hogy ne forrald fel a joghurtot, mert túlságosan savanyú lehet.