Sloppy Joe zöldségekkel, friss petrezselyem díszítéssel.

Sloppy Joe zöldségekkel

A Sloppy Joe egy klasszikus amerikai étel, amelynek története az 1920-as évekre nyúlik vissza, amikor először indult hódító útjára a szendvicseken keresztül. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és gazdag paradicsomos, fűszeres pörkölttel készül, amely a zöldségekkel egészségesebbé válik. Ezt az ételt gyakran tálalják szendvics formájában, de köretként is fogyasztható. A friss petrezselyem díszítés friss ízt ad az ételhez, és kiemeli a fűszeres alapot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy pulyka)
1 db Hagyma
1 db Paprika
1 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Paradicsompüré
3 ek. Ketchup
1 ek. Mustár
1 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darálthúst egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg, amíg jól átsül.

    Ha nem szeretnéd, hogy a hús zsírja túl sok legyen, ne hagyd, hogy túl sokáig süljön.

    2

    A hagymát, paprikát és sárgarépát vágd apró darabokra, majd add hozzá a húshoz.

    A zöldségeket apróra vágva könnyebben megpuhulnak, és jobban beépülnek a pörköltbe.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a serpenyőhöz, és pirítsd meg a zöldségekkel együtt.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű ízt adhat.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, ketchupot, mustárt és szójaszószt, majd jól keverd össze.

    A ketchup és mustár édes-savanyú íze jól kiegészíti a hús gazdag ízét.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd az egészet 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy könnyebb legyen tálalni.

    6

    Tálald a Sloppy Joe keveréket friss petrezselyemmel díszítve, és kínáld puha zsemlén vagy rizzsel.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és jól illik a gazdag ízekhez.