Smörgåstårta garnélával és tojással, friss zöldségekkel díszítve

Smörgåstårta garnélával és tojással

A smörgåstårta, azaz svéd szendvics torta egy olyan étel, amely az ünnepi asztalok elengedhetetlen fogásává vált. A hagyományos svéd étel a kenyér és a gazdag, krémes töltelékek kombinációjára épít. A garnéla és tojás a klasszikus töltelékek közé tartozik, és tökéletesen kiegészítik a majonézes alapot. A smörgåstårtát gyakran készítik születésnapokra és egyéb különleges alkalmakra, mivel rendkívül ínycsiklandó és esztétikus is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
10 szelet Teljes kiőrlésű kenyér
300 g Garnéla
4 db Főtt tojás
200 g Majonéz
50 g Tartármártás
1 evőkanál Kapor
1 db Uborka
1 db Lilahagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy nagy tálcára úgy, hogy teljesen fedjék egymást. A kenyérszeletek széleit is levághatod, hogy egy egyenletes, szép alapot kapj.

    Ha vastagabb kenyérszeleteket használunk, az étel tömörebb és gazdagabb lesz.

    2

    A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd apró darabokra.

    A tojásokat alaposan meg kell főzni, hogy könnyen feldarabolhatóak legyenek. Ha nem biztos a tojás főzésében, 10 percig főzd.

    3

    A garnélákat tisztítsd meg, majd forró vízben főzd őket 3-4 percig. Ha elkészültek, hideg vízben hűtsd le őket.

    A garnéla akkor kész, ha rózsaszínűvé válik, ne főzd túl, mert akkor gumis lesz.

    4

    A majonnét és tartármártást keverd össze egy tálban. Ízesítsd sóval, borssal és friss kaporral.

    A tartármártás plusz ízt ad az ételnek, de ha szereted, adhatsz hozzá egy kis citromlevet is a frissesség érdekében.

    5

    A lilahagymát és az uborkát szeleteld vékonyra, majd tedd félre.

    A lilahagyma és uborka friss íze jól kiegészíti a krémes mártást és garnélát.

    6

    Kezd el összerakni a smörgåstårtát: Az első kenyérszeletre kenj egy réteg majonézes keveréket, majd helyezd el a tojás darabokat és garnélákat.

    A kenyérszeletek tetejére akár egy kis kaprot is szórhatsz, hogy szép zöld színű és ízletes legyen.

    7

    Ismételd meg a rétegeket, amíg elfogynak az alapanyagok, majd a tetejére is kenj egy réteg majonézes keveréket, és díszítsd a maradék garnélával, tojással és zöldségekkel.

    A szép tálalás érdekében rendezd el a garnélákat és tojásokat esztétikusan a tetején.

    8

    Tálalás előtt pihentesd a smörgåstårtát hűtőben legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha időd engedi, hagyd pihenni még hosszabb ideig, hogy a kenyér is átvegye a krémes ízeket.