Smörgåstårta májpástétommal és uborkával, friss kaporral díszítve.

Smörgåstårta májpástétommal és uborkával

A smörgåstårta egy hagyományos skandináv étel, amelyet gyakran szendvicsként tálalnak különböző töltelékekkel. Az étel legnépszerűbb változatai közé tartozik a májpástétomos változat, amelyet friss uborkával és tojással gazdagítanak. Az ínycsiklandó szendvicset skandináv családok gyakran fogyasztják ünnepi étkezéseken, és a friss zöldségek, mint az uborka, frissítik és kiegyensúlyozzák a gazdag májpástétom ízét. A smörgåstårta egy tökéletes étel minden alkalomra, könnyedén elkészíthető és tápláló is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 szelet Fehér kenyér
200 g Májpástétom
1 db Uborka
2 db Tojás
1 csokor Friss kapor
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat keményre főzd, majd hámozd meg és vágd apró darabokra.

    A kemény tojásokat ne főzd túl, mert a sárgája szürkés lesz, és a tojás textúrája változhat.

    2

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre.

    Az uborka szeleteket nedves konyhai papírral le is törölheted, hogy a felesleges nedvesség ne áztassa el a kenyeret.

    3

    A kenyérszeletek egyik oldalát kenj meg vékonyan májpástétommal, majd helyezd őket egy tálcára vagy tányérra.

    A kenyér szeleteket könnyen tálalhatod egyenletesen elkenve a májpástétomot, hogy szép rétegeket kapj.

    4

    Helyezd el az uborkaszeleteket és az apróra vágott tojást a májpástétomos kenyérszeletek tetején, majd finoman sózd és borsozd.

    Az uborka friss íze jól kiegészíti a májpástétom gazdag ízét, és a tojás textúrája krémesíti az ételt.

    5

    A kész szendvicseket helyezd rétegezve egy tálcára, és díszítsd friss kaporral.

    A kapor egy friss, enyhén édes ízt ad, amely tökéletesen illik a májpástétomhoz és a tojásos töltelékhez.