A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba. Ha konzerv csicseriborsót használsz, öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
Használhatsz friss csicseriborsót is, de akkor előtte egy éjszakán át áztasd be.
A vöröshagymát apróra vágd fel, az uborkát szeleteld fel vékony karikákra, a petrezselymet pedig finomra aprítsd.
A petrezselyem frissessége igazán kiemeli az ízeket, ne hagyd ki!
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, mustárt, sót és borsot, hogy egy pici öntetet kapj.
A mustár ad egy kis pikánsságot az öntetnek, ha nem szereted a csípőset, adj kevesebbet belőle.
A csicseriborsót, hagymát, uborkát és petrezselymet tedd össze, majd öntsd rá az előkészített öntetet. Jól keverd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen bevonódjon.
Ne hagyd túl sokáig a salátát a hűtőben, mert a zöldségek elveszíthetik frissességüket.
A kenyérszeleteket tedd egy tálcára, és tedd rájuk a csicseriborsós salátát. Tálalás előtt egy kis friss petrezselyemmel díszítheted.
A smørrebrød hagyományosan bőségesen van megpakolva, tehát ne sajnáld a salátát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.