Smørrebrød heringgel és hagymával, friss petrezselyemmel tálalva

Smørrebrød heringgel és hagymával

A smørrebrød egy klasszikus dán étel, amelyet hagyományosan reggelire vagy könnyű étkezésként fogyasztanak. A friss kenyér alapú étel egyszerű, de ínycsiklandó, és rendkívül sokféle módon elkészíthető. A hering és a hagyma kombinációja egy jellegzetes dán ízvilágot ad, amelyet tejfölös szósszal és friss petrezselyemmel tálalnak. A smørrebrødot a dán konyha szeretetében és kreativitásában is tükrözi, hiszen a halas változatok a legnépszerűbbek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 szelet Római kenyér (vagy rozskenyér)
100 g Hering
0.5 db Vöröshagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Ecet
2 ek. Tejföl
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tányérra. Ha rozskenyeret használsz, még ízesebbé teszi a smørrebrødöt.

    A kenyér frissen sült legyen, hogy ropogós legyen az alja.

    2

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony karikákra. Ha szeretnéd, a hagymát egy kevés ecetben is áztathatod, hogy kevésbé legyen erős az íze.

    A hagyma áztatása enyhíti az erős ízét, és frissességet ad az ételnek.

    3

    A heringet szedd fel a dobozból, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra.

    A hering friss vagy pácolt változata is használható, mindkettő finom lesz a receptben.

    4

    Tedd a heringet a kenyérre, és helyezd rá a felkarikázott hagymát.

    A heringet bőségesen rakd a kenyérre, hogy az ízek igazán domináljanak.

    5

    A tejfölt keverd össze az ecettel, sóval és borssal, majd öntsd a kenyérre a szószt.

    A tejföl és ecet keveréke kellemes krémes ízt ad, és kiegészíti a hering ízét.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald azonnal.