SmÞrrebrÞd pancake lazaccal és zöldségekkel tålalva

SmĂžrrebrĂžd pancake

A SmĂžrrebrĂžd pancake egy skandinĂĄv ihletĂ©sƱ fogĂĄs, amely a hagyomĂĄnyos dĂĄn nyitott szendvicsek (smĂžrrebrĂžd) Ă©s a vĂ©kony palacsintĂĄk ötvözetĂ©bƑl szĂŒletett. A rozslisztes palacsinta egyedi Ă­zt kölcsönöz az Ă©telnek, mĂ­g a tejfölös lazacos feltĂ©t frissessĂ©get Ă©s gazdag textĂșrĂĄt ad. A skandinĂĄv orszĂĄgokban a smĂžrrebrĂžd gyakran a mindennapi Ă©tkezĂ©sek rĂ©sze, Ă©s kĂŒlönfĂ©le sĂłs feltĂ©tekkel kĂ©szĂŒl. Ebben a verziĂłban a palacsinta tökĂ©letes alapkĂ©nt szolgĂĄl egy kĂŒlönleges Ă©s Ă­zletes fogĂĄshoz, amely egyszerre könnyƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Rozsliszt
⭕ 50 g BĂșzaliszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 300 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 30 g Vaj
⭕ 100 g FĂŒstölt lazac
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 10 g Friss kapor
⭕ 2 db Retek
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 db Citrom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze a rozslisztet, a bĂșzalisztet Ă©s a sĂłt.

    A rozsliszt adja a palacsintĂĄnak a jellegzetes Ă­zĂ©t, de ha nincs kĂ©znĂ©l, helyettesĂ­theted teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel.

    2

    Add hozzå a tojåsokat, majd fokozatosan keverd hozzå a tejet és a szódavizet, hogy csomómentes tésztåt kapj.

    A szódavíz lazåbbå teszi a tésztåt, de ha nincs otthon, helyettesítheted sima vízzel.

    3

    Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 15 percig, hogy az alapanyagok megfelelƑen összeĂ©rjenek.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsintåk könnyebbek és lågyabbak lesznek.

    4

    MelegĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s kenj ki egy kevĂ©s vajjal.

    A vaj finomabb Ă­zt ad a palacsintĂĄknak, de hasznĂĄlhatsz olajat is.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, majd egyenletesen oszlasd el, hogy vĂ©kony palacsintĂĄt kapj.

    A vĂ©kony palacsintĂĄk könnyebben sĂŒlnek ĂĄt, Ă©s jobban mutatnak a feltĂ©tekkel.

    6

    SĂŒsd 1-2 percig, amĂ­g az alja aranybarna lesz, majd egy spatulĂĄval fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig.

    Akkor fordĂ­tsd meg a palacsintĂĄt, ha mĂĄr könnyen elvĂĄlik a serpenyƑtƑl.

    7

    IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, amĂ­g az összes palacsinta elkĂ©szĂŒl.

    A kĂ©sz palacsintĂĄkat egymĂĄsra helyezve tartsd melegen, amĂ­g az összes el nem kĂ©szĂŒl.

    8

    A kĂ©sz palacsintĂĄkat kend meg tejföllel, majd helyezz rĂĄ fĂŒstölt lazacot.

    A tejföl helyett hasznålhatsz krémsajtot vagy joghurtot is.

    9

    Szeleteld vékonyra a retket és a vöröshagymåt, majd szórd a palacsintåra.

    A retek és a vöröshagyma pikåns ízt ad a palacsintånak, de ha nem szereted, elhagyhatod.

    10

    Díszítsd friss kaporral, és tålald egy szelet citrommal.

    A citromlé frissességet ad a palacsintånak, és kiemeli a lazac ízét.