Smørrebrød sonkával és sajttal, friss uborkával és petrezselyemmel díszítve.

Smørrebrød sonkával és sajttal

A Smørrebrød egy hagyományos dán étel, amelyet friss rozskenyérből készítenek, és számos finom feltéttel tálalnak. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, mivel a friss uborka és petrezselyem gazdagítja a sonka és sajt ízét. A Smørrebrød népszerű étkezés az éttermekben és házi környezetben egyaránt, gyors és könnyű étkezés reggelire vagy ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Ragyogó rozskenyér
150 g Sonka
100 g Sajt (pl. cheddar)
1 db Friss uborka
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Vaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rozskenyér szeleteket helyezd egy tálcára. Kenj meg mindegyiket egy vékony réteg vajjal, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A vajtól a kenyér gazdagabbá és puhábbá válik, különösen, ha frissen kenjük meg.

    2

    A sonkát és a sajtot szeleteld vékonyra, hogy könnyen elférjenek a kenyéren, és ne legyenek túl vastagok.

    A sajtot és sonkát vékonyra szeletelve könnyebb lesz enni és az ízek is jobban összeérnek.

    3

    Helyezd a sonkát és a sajtot a megkent rozskenyérre. Ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el.

    A sonkát és sajtot ne rakd túl vastagon, hogy a kenyér és a többi íz is megmaradjon.

    4

    A friss uborkát szeleteld fel vékonyan, és tedd a sonka és sajt tetejére. A friss uborka frissességet és ropogós textúrát ad.

    Az uborka szeletek vékonyra vágva szebbek és finomabbak lesznek, miközben friss ízt adnak.

    5

    Szórd meg a Smørrebrødet friss petrezselyemmel, sóval és borssal, majd tálald frissen.

    A petrezselyem frissességet ad, és a só és bors tökéletesen kiegészíti az ízeket.