Keverd össze a vanília fagylaltot egy keverőtálban, hogy egyenletesen krémes állagot kapjon. TIPP: Ha túl kemény a fagylalt, hagyd pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A fagylalt helyett használhatsz vaníliás joghurtot is, de ebben az esetben hosszabb ideig kell fagyasztani.
Töltsd meg a jégkrémformákat a vanília fagylalttal, majd helyezd bele a fapálcikákat. Fagyaszd le legalább 5-6 órára, vagy egy éjszakára, amíg teljesen megdermednek. TIPP: Enyhén ütögesd a formát az asztalhoz, hogy eltűnjenek a légbuborékok.
Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis poharakat is, de ebben az esetben nehezebb lesz kivenni a jégkrémet.
Közben készítsd el a gyümölcsbevonatot: a mangó és maracuja pürét keverd össze a cukorral, majd kis lángon forrald fel. Hagyjuk főni 2-3 percig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután hűtsd vissza teljesen. TIPP: A kihűlt bevonat jobban tapad majd a jégkrémre.
A mangó és maracuja püré helyett használhatsz más gyümölcsöket is, például barackot vagy ananászt. A lényeg, hogy savanykás ízű legyen.
A megdermedt jégkrémeket vedd ki a formából, és gyors mozdulattal forgasd bele a gyümölcsbevonatba. Azonnal tedd sütőpapíros tálcára, majd helyezd vissza a fagyasztóba 15 percre, hogy a bevonat megszilárduljon. TIPP: A bevonat ne legyen túl forró, mert megolvaszthatja a fagylaltot.
Ha a bevonat túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl híg, főzd tovább.
Tálalás előtt 1-2 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy a textúrája lágy, de még szilárd legyen. TIPP: Egyszerre mindig csak annyit vegyél ki a fagyasztóból, amennyit azonnal elfogyasztotok.
A jégkrémet díszítheted kókuszreszelékkel vagy aprított dióval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.