Solero Passionfruit jégkrém passiógyümölcs bevonattal

Solero Passionfruit

A Solero Passionfruit a Solero család egyik legismertebb és legkülönlegesebb ízváltozata, amely a trópusi maracuja frissítő, savanykás ízét ötvözi a vanília krémes lágyságával. A Solero márka a 90-es években jelent meg, és gyorsan népszerűvé vált azok körében, akik a könnyed, gyümölcsös hűsítőkre vágytak nyáron. Ez a házi változat az eredeti Solero ízvilágát hozza el az otthonodba: egyszerű hozzávalókból, adalékanyagok nélkül, mégis tökéletes textúrával és harmóniával. A maracuja püré selymesen vonja be a vanília fagylaltot, így minden falatban megjelenik az egzotikus frissesség. Ajánlott tikkasztó nyári napokra, vendégvárónak vagy gyerekzsúrokra is. Tipp: A maracuja püréhez adhatsz kevés narancslét vagy ananászt, ha lágyabb ízvilágra vágysz – így még változatosabb lesz a végeredmény.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 28 perc
1320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Vanília fagylalt
200 ml Maracuja (passiógyümölcs) püré
40 g Cukor
6 db Fapálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vanília fagylaltot tedd át egy tálba, és hagyd állni szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy enyhén megpuhuljon. TIPP: Ne hagyd teljesen elolvadni, csak legyen jól kanalazható és simítható.

    Ha a fagylalt túl gyorsan olvad, tedd vissza a fagyasztóba pár percre.

    2

    Töltsd a fagylaltot jégkrémformákba, majd helyezz el mindegyikbe egy-egy fapálcikát. Fagyaszd le legalább 6 órára vagy egy éjszakán át. TIPP: A formát óvatosan ütögesd az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kisebb műanyag poharakat is. A pálcikákat a fagyasztás első órájában többször igazítsd meg, hogy egyenesen álljanak.

    3

    A maracuja pürét és a cukrot tedd kis lábosba, majd közepes lángon forrald fel 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik. Ez lesz a bevonat. Hagyd teljesen kihűlni. TIPP: Turmixgéppel átszűrve még selymesebb állagot érhetsz el.

    A maracuja püré savanyúságától függően állítsd be a cukor mennyiségét. Kóstold meg, mielőtt leveszed a tűzről.

    4

    A megdermedt jégkrémeket vedd ki a formából, és gyorsan forgasd meg a hideg maracujás bevonatban. Ezután helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és tedd vissza a fagyasztóba 15–20 percre. TIPP: Ha túl meleg a bevonat, azonnal olvasztja a fagylaltot – legyen mindig hideg.

    A jégkrémek könnyebb kivételéhez tartsd a formát pár másodpercig meleg víz alá.

    5

    Tálalás előtt 1-2 percig hagyd szobahőmérsékleten, így a jégkrém állaga krémesebbé válik. TIPP: Egyszerre csak annyit vegyél ki a fagyasztóból, amennyit azonnal elfogyasztotok, így nem olvad meg feleslegesen.

    Ha marad a maracuja bevonatból, felhasználhatod gyümölcssalátához vagy joghurthoz is.