Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A tojások temperálása megakadályozza, hogy a tojás kicsapódjon a forró tejes keverékben.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
A krémnek be kell vonnia a kanál hátulját, hogy elérje a megfelelő sűrűséget.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni.
A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Közben egy turmixgépben keverd össze a málnát, az epret, az áfonyát, a mézet és a citromlevet, amíg sima gyümölcspürét kapsz.
A citromlé segít kiemelni a gyümölcsök ízét és megakadályozza a barnulást.
Öntsd a fagylaltalapot egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A lapos edényben gyorsabban fagy a fagylalt, és a gyakori keverés segít a krémes állag elérésében.
Amikor a fagylalt már majdnem megszilárdult, keverd hozzá a bogyós gyümölcspürét, hogy márványos hatást érj el.
Ne keverd túl a gyümölcspürét, hogy megmaradjon a márványos hatás.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládébevonat ne legyen túl kemény és könnyen szeletelhető maradjon.
Öntsd az olvasztott csokoládét a fagylalt tetejére, majd tedd vissza a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A csokoládé gyorsan megdermed a hideg fagylalton, ezért gyorsan dolgozz vele.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, majd szeleteld fel és díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel.
A szobahőmérsékleten való állás segít, hogy a fagylalt könnyebben szeletelhető legyen. A friss gyümölcsökkel való díszítés még vonzóbbá teszi a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.