Solero Red Berry fagylalt bogyós gyümölcsökkel és csokoládéval tálalva

Solero Red Berry

A Solero Red Berry fagylalt friss és üdítő desszert, amely a bogyós gyümölcsök természetes édességét és a lágy vaníliás fagylalt krémességét ötvözi. A roppanós csokoládébevonat egy extra textúrát ad, amely minden falatnál izgalmas élményt nyújt. Ha szereted az intenzív gyümölcsös ízeket, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
100 g Málna
100 g Eper
100 g Áfonya
30 ml Méz
10 ml Citromlé
20 ml Kókuszolaj
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A tojások temperálása megakadályozza, hogy a tojás kicsapódjon a forró tejes keverékben.

    3

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    A krémnek be kell vonnia a kanál hátulját, hogy elérje a megfelelő sűrűséget.

    4

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    5

    Közben egy turmixgépben keverd össze a málnát, az epret, az áfonyát, a mézet és a citromlevet, amíg sima gyümölcspürét kapsz.

    A citromlé segít kiemelni a gyümölcsök ízét és megakadályozza a barnulást.

    6

    Öntsd a fagylaltalapot egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A lapos edényben gyorsabban fagy a fagylalt, és a gyakori keverés segít a krémes állag elérésében.

    8

    Amikor a fagylalt már majdnem megszilárdult, keverd hozzá a bogyós gyümölcspürét, hogy márványos hatást érj el.

    Ne keverd túl a gyümölcspürét, hogy megmaradjon a márványos hatás.

    9

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládébevonat ne legyen túl kemény és könnyen szeletelhető maradjon.

    10

    Öntsd az olvasztott csokoládét a fagylalt tetejére, majd tedd vissza a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A csokoládé gyorsan megdermed a hideg fagylalton, ezért gyorsan dolgozz vele.

    11

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, majd szeleteld fel és díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel.

    A szobahőmérsékleten való állás segít, hogy a fagylalt könnyebben szeletelhető legyen. A friss gyümölcsökkel való díszítés még vonzóbbá teszi a fagylaltot.