Sonho tálalva

Sonho

A Sonho egy népszerű brazil sült fánk, amelyet gyakran reggelire vagy desszertként fogyasztanak. A neve portugálul \'álmot\' jelent, amely tökéletesen illik ehhez a könnyed, puha és ízletes édességhez. A Sonho eredete Portugáliára vezethető vissza, ahonnan a telepesek hozták magukkal Brazíliába. Azóta az ország egyik legkedveltebb süteménye lett, amelyet hagyományosan porcukorral megszórva vagy édes krémmel töltve kínálnak. Ha szereted a könnyed és ízletes fánkokat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki. Tökéletes választás egy csésze kávé vagy forró csokoládé mellé, és garantáltan minden falatja élvezet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
30 g Kristálycukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
100 ml Langyos tej
50 g Vaj (olvasztott)
1 tk. Vaníliakivonat
1000 ml Napraforgóolaj (sütéshez)
50 g Porcukor (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.

    A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a lisztben.

    2

    Add hozzá az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a langyos tejet, majd keverd össze, amíg egy sima tésztát kapsz.

    A tej legyen langyos, ne forró, mert az károsíthatja a tojásokat. A vajat ne hagyd teljesen kihűlni, de ne is legyen túl forró, mert az is befolyásolhatja a tészta állagát.

    3

    Takard le a tésztát és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a fánkok könnyebbek és puhábbak lesznek. Ne hagyd a tésztát túl sokáig pihenni, mert akkor túl kemény lehet.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben kb. 180°C-ra.

    Fontos a megfelelő hőmérséklet. Ha az olaj nem elég meleg, a fánkok megszívják magukat olajjal. Ha túl forró, kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Használj konyhai hőmérőt a pontos méréshez.

    5

    Egy kanál segítségével formázz kis tésztagolyókat, és óvatosan engedd az olajba.

    A kanalat mártsd olajba, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat.

    6

    Süsd a fánkokat 2-3 percig, amíg aranybarnára pirulnak, közben időnként forgasd meg őket.

    A fánkokat folyamatosan forgasd, hogy egyenletesen süljenek meg minden oldalukról. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Egy szűrőkanállal vedd ki a sült fánkokat, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    8

    Még melegen szórd meg porcukorral, majd tálald.

    A porcukor jobban rátapad a meleg fánkokra. Kínálhatod lekvárral, csokoládéval vagy más feltétekkel is.