Sopaipilla chilena avokádóval és friss korianderrel

Sopaipilla chilena avokádóval

A sopaipilla chilena egy tradicionális dél-amerikai étel, amelyet általában reggelire vagy snackként fogyasztanak. Az étel gazdag, puha tésztából készül, amelyet mély olajban sütnek. Az avokádóval tálalt változat különleges frissességet ad az ételnek, miközben a koriander erősíti a fűszeres ízeket. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed étkezéshez, és könnyen elkészíthető bármely alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
10 g Sütőpor
1 tk.
150 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 db Avokádó
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss koriander
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleöntjük a vizet és az olívaolajat. Keverjük össze a tésztát, majd gyúrjuk simára.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de ne túl sokat, hogy a tészta ne legyen túl száraz.

    2

    Miután a tészta sima és rugalmas, takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 20-30 percig.

    A pihenési idő segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    3

    A tésztát oszd négy egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsd vékonyra egy lisztezett felületen. A tészta darabokat közepes méretű kockákká vagy téglalapokká vágd.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz elég puha a sopaipilla.

    4

    Egy mély serpenyőben hevítsd fel az olajat. A forró olajba helyezd a tésztát, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    A megfelelő olajhőmérsékletet egy kis darab tésztával ellenőrizheted: ha azonnal sülni kezd, az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet.

    5

    A kész sopaipillákat szedd ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Ha a sopaipilla nem pufad fel a sütés közben, akkor a tészta nem volt elég lágy vagy a sütőolaj hőmérséklete nem volt megfelelő.

    6

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és a húsát kanalazd ki. Egy tálban villával pürésítsd, majd add hozzá a citromlét és a friss korianderleveleket. Keverd össze.

    Ha az avokádó nem elég érett, akkor egy kis olívaolajjal lágyíthatod a pürét.

    7

    Tálald a sopaipillákat az avokádó pürével, és szórd meg friss korianderrel. Az avokádó püré kiválóan kiegészíti az ételt, gazdag, krémes ízt adva neki.

    Ha szereted a csípőset, egy kis apróra vágott chili paprikát is hozzáadhatsz az avokádó püréhez.