Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztet és a sütőport előtte is átszűrheted, hogy egyenletesebb tésztát kapj!
A vajat olvaszd meg, majd öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és öntsd rá a vizet is.
A vajat teljesen felolvasztva add hozzá, hogy könnyen beolvadjon a tésztába!
Keverd össze alaposan a tésztát, amíg homogén, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.
Ha a tészta túl kemény, egy kevés vizet adj hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen!
A tésztát pihentesd letakarva 30 percig.
A pihentetés alatt a tészta pihen, és könnyebben formázható lesz.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra, majd szaggasd ki a kívánt formájúra (általában kör alakú).
Ha nincs szaggatód, poharat is használhatsz a kívánt forma eléréséhez.
Forró olajban süsd ki a sopaipillákat, mindkét oldalukat aranybarnára. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tészta gyorsan feljöjjön és ropogós legyen, de figyelj rá, hogy ne égjen meg!
A sült sopaipillákat szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít abban, hogy a sopaipillák ne legyenek túl olajosak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.