Sopaipilla chilena tálalva, ropogós és aranybarnára sült

Sopaipilla chilena klasszikus

A sopaipilla chilena egy hagyományos chilei édesség, amelyet ropogósra sütött tésztából készítenek. Az étel a közép-amerikai kultúrából származik, és évszázadok óta népszerű. A sopaipilla tökéletes desszert vagy snack lehet, és bár a klasszikus verziót általában édesen tálalják, a sós változatai is ismertté váltak. A tészta egyszerű, de finom, és a friss, ropogós formájától a fogyasztás pillanataig különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
50 g Vaj
1 l Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A lisztet és a sütőport előtte is átszűrheted, hogy egyenletesebb tésztát kapj!

    2

    A vajat olvaszd meg, majd öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és öntsd rá a vizet is.

    A vajat teljesen felolvasztva add hozzá, hogy könnyen beolvadjon a tésztába!

    3

    Keverd össze alaposan a tésztát, amíg homogén, rugalmas tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    Ha a tészta túl kemény, egy kevés vizet adj hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen!

    4

    A tésztát pihentesd letakarva 30 percig.

    A pihentetés alatt a tészta pihen, és könnyebben formázható lesz.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra, majd szaggasd ki a kívánt formájúra (általában kör alakú).

    Ha nincs szaggatód, poharat is használhatsz a kívánt forma eléréséhez.

    6

    Forró olajban süsd ki a sopaipillákat, mindkét oldalukat aranybarnára. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tészta gyorsan feljöjjön és ropogós legyen, de figyelj rá, hogy ne égjen meg!

    7

    A sült sopaipillákat szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít abban, hogy a sopaipillák ne legyenek túl olajosak.