Sopaipilla chilena sósan tejföllel és zöldfűszerekkel tálalva

Sopaipilla chilena sósan

A sopaipilla chilena sósan a chilei konyha egy különleges sós változata, amelyet tejföllel és friss zöldfűszerekkel tálalnak. Ez az étel hagyományosan az utcákon kapható, és a sós víz és tejföl friss és gazdag íze emeli ki a sült tészta ízét. A tésztát olajban sütik, és kívül ropogós, belül pedig puha marad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
150 g Tejföl
1 ek. Friss zöldfűszerek (pl. oregánó)
100 ml Sós víz a tálaláshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és friss zöldfűszereket keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A zöldfűszerek friss íze kiemeli a sós sopaipilla jellegét.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban.

    Ez az idő lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen, így könnyebb lesz kinyújtani.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.

    A tészta kis darabokban egyenletesebben sül meg, és tökéletesen illeszkedik a sós vízhez.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a sopaipilla kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    5

    Ha megsült a sopaipilla, tálald tejföllel és sós vízzel.

    A tejföl krémessé teszi a sopaipillát, míg a sós víz egyensúlyozza az ízeket.