Sopaipilla új-mexikói édesen tálalva lime-lével

Sopaipilla új-mexikói édesen

A sopaipilla új-mexikói édesen egy hagyományos mexikói édesség, amelyet különböző formákban készítenek. Az alapja a sült tészta, amit mézzel, lime-lével és fahéjjal tálalnak. Az új-mexikói változat a különleges ízekkel és az édes mézes sziruppal frissíti az élményt, egy igazi finomság mindenki számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
100 g Méz
1 ek. Friss lime-lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és fahéjat keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tészta ne legyen túl lágy, hanem rugalmas, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    Ez az idő segít abban, hogy a tészta rugalmas legyen, és könnyebben formálható legyen.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.

    Használj egy poharat vagy szaggatót, hogy a darabok egyformák legyenek.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a tészták ropogósak legyenek, ne legyenek túl zsírosak.

    5

    A kész sopaipillákat tálald mézzel és lime-lével megöntözve.

    A méz édes íze tökéletesen illik a fűszeres tésztához, a lime-lé frissítő hatása pedig kiemeli az ízeket.