A lisztet, sütőport, sót és zöldfűszereket keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.
A zöldfűszerek friss íze kiemeli a sós sopaipilla jellegét.
Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban.
Ez az idő lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen, így könnyebb lesz kinyújtani.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.
A tészta kis darabokban egyenletesebben sül meg.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a sopaipilla kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
Miután megsült a sopaipilla, reszeld rá a sajtot, és tálald tejföllel.
A meleg sopaipilla a reszelt sajtot könnyedén felolvasztja, így egy szaftos és ínycsiklandó ételt kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.