Sopaipilla új-mexikói sajttal tejföllel tálalva

Sopaipilla új-mexikói sajttal

A sopaipilla új-mexikói sajttal egy különleges változata a hagyományos chilei sopaipillának. A sós tészta belsejében rejtőző olvasztott sajt, a tejföl és a friss zöldfűszerek egy friss és ínycsiklandó ételt alkotnak. Ez az étel nemcsak a chilei utcákon, hanem minden mexikói étteremben megtalálható, és igazi ízbombát nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
100 g Sajt (pl. cheddar)
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
150 g Friss tejföl
1 ek. Friss zöldfűszerek (pl. oregánó)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és zöldfűszereket keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A zöldfűszerek friss íze kiemeli a sós sopaipilla jellegét.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban.

    Ez az idő lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen, így könnyebb lesz kinyújtani.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.

    A tészta kis darabokban egyenletesebben sül meg.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a sopaipilla kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    5

    Miután megsült a sopaipilla, reszeld rá a sajtot, és tálald tejföllel.

    A meleg sopaipilla a reszelt sajtot könnyedén felolvasztja, így egy szaftos és ínycsiklandó ételt kapsz.