Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd össze, és főzd 1-2 percig, hogy egy világos rántást készíts.
A rántás alapja a mártásnak, fontos, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Világos színűnek kell maradnia.
Fokozatosan öntsd hozzá a sört és a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima állagú alapot kapj.
A sört és a tejet fokozatosan adagold, és közben folyamatosan keverd, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Add hozzá a reszelt cheddar sajtot, és keverd, amíg teljesen felolvad.
A sajtot reszelve add hozzá, hogy könnyebben és egyenletesebben olvadjon fel. Használj jó minőségű cheddar sajtot a legjobb íz eléréséhez.
Ízesítsd fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és fekete borssal. Lassú tűzön főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagymapor és a füstölt paprika mélyebb ízt ad a mártásnak. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Tálald a mártást melegen nachos, sült krumpli vagy grillezett zöldségek mellé.
A mártás melegen a legfinomabb, mert a sajt ilyenkor a legolvadékonyabb. Ha sűrűsödik, adj hozzá egy kevés tejet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.