Sörös cheddar sajtmártás egy tálban, friss petrezselyemmel díszítve, nachos mellett.

Sörös Cheddar Sajtmártás

Ez a sörös cheddar sajtmártás az amerikai konyha egyik klasszikusa, amely tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy filmnézős estékhez. A sör mély, kesernyés ízvilága és a cheddar sajt krémessége együtt különleges élményt nyújt, amely bármilyen snack vagy grillezett étel mellé tökéletesen passzol.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
150 ml Sör
30 g Vaj
2 ek. Liszt
100 ml Tej
0.5 tk. Fokhagyma por
0.25 tk. Füstölt paprika por
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd össze, és főzd 1-2 percig, hogy egy világos rántást készíts.

    A rántás alapja a mártásnak, fontos, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Világos színűnek kell maradnia.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a sört és a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima állagú alapot kapj.

    A sört és a tejet fokozatosan adagold, és közben folyamatosan keverd, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    3

    Add hozzá a reszelt cheddar sajtot, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajtot reszelve add hozzá, hogy könnyebben és egyenletesebben olvadjon fel. Használj jó minőségű cheddar sajtot a legjobb íz eléréséhez.

    4

    Ízesítsd fokhagymaporral, füstölt paprikával, sóval és fekete borssal. Lassú tűzön főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymapor és a füstölt paprika mélyebb ízt ad a mártásnak. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    5

    Tálald a mártást melegen nachos, sült krumpli vagy grillezett zöldségek mellé.

    A mártás melegen a legfinomabb, mert a sajt ilyenkor a legolvadékonyabb. Ha sűrűsödik, adj hozzá egy kevés tejet.