Melegítsd az olívaolajat egy közepes méretű lábosban közepes lángon.
A lábos legyen elég nagy, hogy a szósz ne fröcsköljön ki főzés közben.
Hámozd meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A chilit vágd fel kis darabokra. Ha nem szereted túl erősen, távolítsd el a magjait a chiliből.
A chili erősségét a magok mennyisége befolyásolja. Minél több magot hagysz benne, annál erősebb lesz a szósz.
Add hozzá a fokhagymát és chilit az olívaolajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatos lesz, de ne hagyd megégni.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá, és ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Öntsd hozzá a paradicsom pürét és a sört. Keverd össze alaposan.
A sör típusa befolyásolja a szósz ízét. Kísérletezz különböző sörökkel, hogy megtaláld a kedvencedet.
Adj hozzá egy teáskanál barna cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A barna cukor helyett használhatsz mézet is, ha édesebb szószt szeretnél.
Főzd a szószt alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.
Minél tovább főzöd a szószt, annál intenzívebb lesz az íze. Ne felejtsd el időnként megkeverni, hogy ne égjen le.
Amikor elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és tálald húsokhoz, tésztákhoz vagy akár grillezett ételekhez.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.