Sörös chilis paradicsomszósz tálalva

Sörös chilis paradicsomszósz

A sörös chilis paradicsomszósz egy gazdag és fűszeres szósz, amely a friss chili és a sör kombinációját ötvözi a paradicsom pürével. A szósz tökéletesen passzol grillezett húsokhoz, hamburgerekhez, vagy akár tésztákhoz. A recept az amerikai barbecue konyhából merít inspirációt, ahol a gazdag ízek és a fűszeres összetevők kombinálása jellemző. Képzeld el, ahogy a szósz lassan elkészül a tűzhelyen, miközben az illatok elkezdenek terjedni a konyhában. A sör és a chili egyedülálló, mély ízt ad a szósznak, miközben a paradicsom és a fokhagyma gazdagítják az ízvilágot. Az elkészítés titka, hogy ne hagyjuk a fokhagymát megégni, mert akkor keserűvé válik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml paradicsom püré
100 ml sör
1 db friss chili
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. barna cukor
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd az olívaolajat egy közepes méretű lábosban közepes lángon.

    A lábos legyen elég nagy, hogy a szósz ne fröcsköljön ki főzés közben.

    2

    Hámozd meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A chilit vágd fel kis darabokra. Ha nem szereted túl erősen, távolítsd el a magjait a chiliből.

    A chili erősségét a magok mennyisége befolyásolja. Minél több magot hagysz benne, annál erősebb lesz a szósz.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és chilit az olívaolajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatos lesz, de ne hagyd megégni.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rá, és ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsom pürét és a sört. Keverd össze alaposan.

    A sör típusa befolyásolja a szósz ízét. Kísérletezz különböző sörökkel, hogy megtaláld a kedvencedet.

    5

    Adj hozzá egy teáskanál barna cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A barna cukor helyett használhatsz mézet is, ha édesebb szószt szeretnél.

    6

    Főzd a szószt alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.

    Minél tovább főzöd a szószt, annál intenzívebb lesz az íze. Ne felejtsd el időnként megkeverni, hogy ne égjen le.

    7

    Amikor elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és tálald húsokhoz, tésztákhoz vagy akár grillezett ételekhez.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.