A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Óvatosan formázd meg.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús kérgesedjen, de ne égjen meg. Közepes lángon süsd, hogy belül is átsüljön.
A lilahagymát vékony szeletekre vágd, majd olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a barna cukrot, és karamellizáld, amíg aranybarna és lágy lesz.
Lassú tűzön karamellizáld a hagymát, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.
A zsemlék belső oldalát pirítsd meg, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
Vajjal kend meg a zsemlék belső felét, mielőtt megpirítod, így még finomabb lesz.
A húspogácsák tetejére helyezz egy-egy szelet sajtot, és hagyd ráolvadni a serpenyőben.
A serpenyőt fedd le egy fedővel, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a sajttal megolvasztott húspogácsát, majd rétegezd rá a karamellizált lilahagymát, és locsold meg sós karamell szósszal. Zárd le a zsemle felső részével.
A sós karamell szósz mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl édes legyen a burger.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.