A diót száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt, majd hagyd kihűlni és aprítsd durvára.
A dió pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a darált mákot, a sót, a borsot és a fokhagymaport.
A darált mákot érdemes frissen darálni, mert úgy intenzívebb az íze. A sütőport szitáld a liszthez.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. Az olvasztott vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
Alaposan melegítsd fel a gofrisütőt.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd szórd meg reszelt parmezánnal és pirított dióval.
Rácson hagyd hűlni a gofrikat.
Díszítsd friss petrezselyemmel, és tálald azonnal, opcionálisan extra vajjal meglocsolva.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a gofri még ropogós. A petrezselyem helyett más friss zöldfűszert is használhatsz, például snidlinget vagy metélőhagymát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.