Futtasd fel az 茅leszt艖t: a langyos tejbe keverd bele a cukrot 茅s az 茅leszt艖t, majd hagyd 谩llni 10 percig, am铆g felfut.
A tej ne legyen se t煤l hideg, se t煤l meleg, mert a hideg nem aktiv谩lja az 茅leszt艖t, a meleg pedig elpuszt铆tja. A cukor t谩pl谩l茅kot ad az 茅leszt艖nek.
Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet 茅s a s贸t, majd morzsold bele a vajat, hogy egyenletesen eloszoljon.
A vaj legyen hideg, 铆gy k枚nnyebb elmorzsolni a liszttel, 茅s a pog谩csa is oml贸sabb lesz. A s贸 fontos, mert szab谩lyozza az 茅leszt艖 m疟k枚d茅s茅t.
Add hozz谩 a tejf枚lt, a toj谩st 茅s a felfuttatott 茅leszt艖t, majd alaposan gy煤rd 枚ssze a t茅szt谩t.
A tejf枚l 茅s a toj谩s puh谩bb谩 茅s gazdagabb谩 teszi a t茅szt谩t. A gy煤r谩st addig v茅gezd, am铆g a t茅szta elv谩lik az ed茅ny fal谩t贸l.
Lisztezett deszk谩n ny煤jtsd ki a t茅szt谩t kb. 2 cm vastagra, majd hajtogasd h谩romszor, hogy levelesebb 谩llagot kapjon.
A hajtogat谩s seg铆t a leveles 谩llag el茅r茅s茅ben. A hajtogat谩sok k枚z枚tt pihentesd a t茅szt谩t a h疟t艖ben 15-20 percig.
Takard le egy konyharuh谩val, 茅s hagyd pihenni 30 percig, hogy a t茅szta megkeljen.
A pihentet茅s alatt a t茅szta megkel, ami a pog谩cs谩t k枚nnyedd茅 teszi. Meleg helyen gyorsabban megkel.
Ny煤jtsd ki ism茅t kb. 2 cm vastagra, majd egy pog谩csaszaggat贸val szaggasd ki a form谩kat.
A szaggat贸val egyenletes m茅ret疟 pog谩cs谩kat kapsz. A lees艖 t茅szt谩t 煤jra 枚sszegy煤rhatod 茅s kiszaggathatod.
Helyezd a pog谩cs谩kat s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire, 茅s kend meg a tetej眉ket felvert toj谩ssal.
A toj谩s sz茅p sz铆nt ad a pog谩cs谩knak s眉t茅s k枚zben. Sz贸rhatsz r谩juk szez谩mmagot, m谩kot vagy reszelt sajtot is.
El艖meleg铆tett s眉t艖ben 180掳C-on s眉sd 20-25 percig, am铆g aranybarn谩k lesznek.
Az el艖meleg铆tett s眉t艖 biztos铆tja az egyenletes s眉t茅st. Figyeld a pog谩cs谩kat, mert a s眉t茅si id艖 s眉t艖t艖l f眉gg艖en v谩ltozhat.
Hagyd kicsit h疟lni, majd t谩lald frissen, k铆v眉l ropog贸s, bel眉l oml贸s 谩llaggal.
Frissen a legfinomabb, de m谩snap is finom, ha l茅gmentesen t谩rolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.