A csirkehúst főzd meg egy lábasban, sóval, borssal és 1 liter vízzel, majd szűrd le és vágd fel apró darabokra.
A csirkehús ízét fokozhatod, ha egy kicsit több fokhagymát és gyömbért adsz a főzővízhez.
A hagymát, fokhagymát, gyömbért és citromfüvet aprítsd fel, majd tedd őket egy serpenyőbe az olívaolajjal.
A serpenyőben történő pirítás segíti az ízek intenzifikálódását.
Pirítsd a fűszereket 2-3 percig, majd add hozzá a lemongrass pasztát, kurkumát és koriandert. Alaposan keverd össze.
Ne hagyd, hogy a fűszerek leégjenek, mert ez keserűvé teheti az ételt.
Add hozzá a kókusztejet és 2-3 evőkanál a főzővízből, majd főzd tovább 10-15 percig alacsony hőmérsékleten.
A kókusztej krémessé teszi az alaplevet, így gazdag íze lesz.
A főtt csirkét add hozzá a leveshez, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal, és ha szereted, adj hozzá egy kis lime-levet.
A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg és szeleteld fel.
A kemény tojásokat közvetlenül a levesbe tálalás előtt tedd, hogy frissen fogyaszthatóak legyenek.
A levest tálald friss csírával, lime szeletekkel és zöldhagymával díszítve.
A csíra frissessége és a lime frissítő íze kiemeli az étel zamatát, így ne hagyd ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.