Soto ayam csírával tálalva, lime szeletekkel és zöldhagymával

Soto ayam csírával

A soto ayam egy hagyományos indonéz csirkeleves, amely gazdag kókusztejjel és ínycsiklandó fűszerekkel készül. Az étel különlegessége, hogy friss csírával tálalják, ami frissítő hatást ad neki, míg a lime frissítő íze kiemeli a leves gazdag aromáját. A soto ayam az indonéz konyha egyik legismertebb ételének számít, és tökéletes választás azok számára, akik valami különlegeset keresnek egy gazdag, fűszeres levesben.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Hagyma
3 db Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ág Citromfű
1 ek. Lemongrass paszta
200 ml Kókusztej
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Csíra (bab)
2 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg egy lábasban, sóval, borssal és 1 liter vízzel, majd szűrd le és vágd fel apró darabokra.

    A csirkehús ízét fokozhatod, ha egy kicsit több fokhagymát és gyömbért adsz a főzővízhez.

    2

    A hagymát, fokhagymát, gyömbért és citromfüvet aprítsd fel, majd tedd őket egy serpenyőbe az olívaolajjal.

    A serpenyőben történő pirítás segíti az ízek intenzifikálódását.

    3

    Pirítsd a fűszereket 2-3 percig, majd add hozzá a lemongrass pasztát, kurkumát és koriandert. Alaposan keverd össze.

    Ne hagyd, hogy a fűszerek leégjenek, mert ez keserűvé teheti az ételt.

    4

    Add hozzá a kókusztejet és 2-3 evőkanál a főzővízből, majd főzd tovább 10-15 percig alacsony hőmérsékleten.

    A kókusztej krémessé teszi az alaplevet, így gazdag íze lesz.

    5

    A főtt csirkét add hozzá a leveshez, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal, és ha szereted, adj hozzá egy kis lime-levet.

    6

    A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg és szeleteld fel.

    A kemény tojásokat közvetlenül a levesbe tálalás előtt tedd, hogy frissen fogyaszthatóak legyenek.

    7

    A levest tálald friss csírával, lime szeletekkel és zöldhagymával díszítve.

    A csíra frissessége és a lime frissítő íze kiemeli az étel zamatát, így ne hagyd ki.