Ha a sózott hal túl sós, áztasd hideg vízben 1-2 órán keresztül, majd csepegtesd le és szedd kisebb darabokra.
Kóstold meg a halat áztatás után, hogy ellenőrizd a sótartalmát. Ha még mindig túl sós, áztasd tovább.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a pirospaprikát. A petrezselymet vágd finomra.
A pirospaprika magjait távolítsd el, ha nem szereted a csípős ízt.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserű ízt adhat.
Add hozzá a fokhagymát, majd keverd el, és pirítsd további 1 percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megéghet.
Tedd a serpenyőbe a pirospaprikát és a zöldborsót, majd pirítsd 2-3 percig.
Használhatsz friss vagy fagyasztott zöldborsót is.
Add hozzá a sózott hal darabokat, és süsd 3-4 percig, hogy kicsit megpiruljon és kiengedje az ízét.
Óvatosan forgasd a halat, hogy ne essen szét.
Öntsd hozzá a főtt rizst, majd keverd alaposan össze az összetevőkkel. Ízesítsd sóval és fekete borssal.
A sózott hal eleve sós, ezért óvatosan sózd a rizst. Kóstold meg, mielőtt megsóznád.
Pirítsd még 3-4 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald azonnal.
A friss petrezselyem feldobja az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.