Spagetti fagylalt tĂĄlalva

Spagetti fagylalt

A spagetti fagylalt egy kĂŒlönleges nĂ©met Ă©dessĂ©g, amely az 1960-as Ă©vekben szĂŒletett Mannheimben. Egy olasz fagylaltmester, Dario Fontanella talĂĄlta ki, aki egyedĂŒlĂĄllĂł mĂłdon egy krumplinyomĂł segĂ­tsĂ©gĂ©vel alakĂ­totta a vanĂ­lia fagylaltot spagetti formĂĄra. A desszert gyorsan nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt, kĂŒlönösen a gyerekek körĂ©ben, mivel lĂĄtvĂĄnyos Ă©s jĂĄtĂ©kos megjelenĂ©se miatt szĂłrakoztatĂł elfogyasztani. A klasszikus vĂĄltozatban a fagylaltot eperöntettel tĂĄlaljĂĄk, amely a paradicsomszĂłszt utĂĄnozza, mĂ­g a reszelt fehĂ©r csokolĂĄdĂ© a sajtot idĂ©zi. BĂĄr ma mĂĄr szĂĄmos vĂĄltozat lĂ©tezik, pĂ©ldĂĄul csokolĂĄdéöntetes vagy pisztĂĄciĂĄs vĂĄltozatok, az eredeti recept tovĂĄbbra is az egyik legkedveltebb fagylaltkĂŒlönlegessĂ©g. Ez a desszert tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha egy kreatĂ­v Ă©s lĂĄtvĂĄnyos Ă©dessĂ©get szeretnĂ©l kĂ©szĂ­teni otthon. IdeĂĄlis szĂŒletĂ©snapokra, gyerekzsĂșrokra vagy egyszerƱen csak egy vidĂĄm, nyĂĄri csemegekĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g Vanília fagylalt
⭕ 150 ml Eperöntet
⭕ 200 ml Tejszínhab
⭕ 50 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©
⭕ 2 db Cukrozott ostya (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vanĂ­lia fagylaltot tedd egy tĂĄlba, Ă©s hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy kissĂ© megpuhuljon.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig puhulni, mert akkor teljesen elolvad Ă©s nem lehet majd formĂĄzni.

    2

    Egy krumplinyomĂłba vagy speciĂĄlis spagetti fagylalt kĂ©szĂ­tƑ eszközbe kanalazd bele a fagylaltot, majd egy tĂĄnyĂ©rra nyomd ki hosszĂș \'spagetti\' alakban.

    Ha nincs krumplinyomĂłd, hasznĂĄlhatsz egy nagyobb lyukĂș habzsĂĄkot is.

    3

    A tejszínt verd fel habbå, majd halmozd a tånyér aljåra, hogy a spagetti fagylalt alapja legyen.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverƑdjön. HasznĂĄlhatsz habfixĂĄlĂłt is, hogy tartĂłsabb legyen a hab.

    4

    Csorgasd rå az eperöntetet, amely a \'paradicsomszószt\' fogja utånozni.

    Ha nincs kĂ©sz eperönteted, fƑzz össze friss vagy fagyasztott epret egy kevĂ©s cukorral Ă©s citromlĂ©vel.

    5

    A fehér csokolådét reszeld le, majd szórd a tetejére, mintha reszelt sajtot hasznålnål.

    A csokolĂĄdĂ©t hƱtsd le elƑtte a hƱtƑben, Ă­gy könnyebben reszelhetƑ lesz.

    6

    DĂ­szĂ­tsd cukrozott ostyĂĄval vagy egy friss eperrel, majd azonnal tĂĄlald.

    Azonnal tĂĄlald, hogy a fagylalt ne olvadjon el.