A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással, parmezánnal, sóval és borssal. Formázz belőle kisebb golyókat.
A húsgolyókhoz használj jó minőségű, zsírosabb darált húst, hogy ne legyenek szárazak. A zsemlemorzsát előtte áztasd be egy kevés tejbe vagy vízbe, hogy puhább legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húsgolyókat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre.
Ne tedd túl a serpenyőt húsgolyókkal, mert akkor nem pirulnak szépen, hanem párolódnak. Inkább süsd őket több részletben.
Ugyanabban a serpenyőben melegítsd fel a paradicsomszószt. Adj hozzá sót, borsot és néhány levél friss bazsalikomot.
A paradicsomszószba tehetsz egy csipet cukrot, hogy kiegyensúlyozd a savasságát. A bazsalikom szárát is beleteheted a szószba főzés közben, hogy még intenzívebb legyen az íze, majd tálalás előtt vedd ki.
Helyezd a húsgolyókat a paradicsomszószba, és lassú tűzön főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A lassú főzés segít abban, hogy a húsgolyók átvegyék a szósz ízét, és a szósz is besűrűsödjön egy kicsit.
Főzd meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd egy tálba.
A spagettit mindig sós vízben főzd. Ne főzd túl, legyen al dente! A főzővízből tegyél félre egy keveset, és ha a szósz túl sűrű lenne, ezzel tudod hígítani.
Tálaláskor oszd el a spagettit tányérokra, és helyezd rá a húsgolyókat a paradicsomszósszal. Szórd meg friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal.
Tálalás előtt forgasd össze a spagettit a szósszal, hogy minden tészta be legyen vonva. A friss bazsalikomot csak tálaláskor tedd rá, hogy ne fonnyadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.