Spagetti húsgolyókkal és paradicsomszósszal tálalva

Spagetti húsgolyókkal

A spagetti húsgolyókkal egy igazi klasszikus az olasz konyhában, amely világszerte népszerű. Az ízletes húsgolyók és a selymes paradicsomszósz tökéletesen kiegészítik a spagetti egyszerűségét. Ez az étel ideális választás egy családi vacsorához, amikor valami laktató és különleges ételre vágyunk. A recept könnyen variálható extra fűszerekkel vagy zöldségekkel, hogy mindig új ízélményt nyújtson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Spagetti
500 g Darált hús (sertés vagy marha)
50 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
50 g Parmezán sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Paradicsomszósz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással, parmezánnal, sóval és borssal. Formázz belőle kisebb golyókat.

    A húsgolyókhoz használj jó minőségű, zsírosabb darált húst, hogy ne legyenek szárazak. A zsemlemorzsát előtte áztasd be egy kevés tejbe vagy vízbe, hogy puhább legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húsgolyókat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre.

    Ne tedd túl a serpenyőt húsgolyókkal, mert akkor nem pirulnak szépen, hanem párolódnak. Inkább süsd őket több részletben.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben melegítsd fel a paradicsomszószt. Adj hozzá sót, borsot és néhány levél friss bazsalikomot.

    A paradicsomszószba tehetsz egy csipet cukrot, hogy kiegyensúlyozd a savasságát. A bazsalikom szárát is beleteheted a szószba főzés közben, hogy még intenzívebb legyen az íze, majd tálalás előtt vedd ki.

    4

    Helyezd a húsgolyókat a paradicsomszószba, és lassú tűzön főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A lassú főzés segít abban, hogy a húsgolyók átvegyék a szósz ízét, és a szósz is besűrűsödjön egy kicsit.

    5

    Főzd meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd egy tálba.

    A spagettit mindig sós vízben főzd. Ne főzd túl, legyen al dente! A főzővízből tegyél félre egy keveset, és ha a szósz túl sűrű lenne, ezzel tudod hígítani.

    6

    Tálaláskor oszd el a spagettit tányérokra, és helyezd rá a húsgolyókat a paradicsomszósszal. Szórd meg friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal.

    Tálalás előtt forgasd össze a spagettit a szósszal, hogy minden tészta be legyen vonva. A friss bazsalikomot csak tálaláskor tedd rá, hogy ne fonnyadjon meg.