A spenótot alaposan mosd meg, majd vágd apróra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A spenótot párold meg egy serpenyőben, hogy könnyebben beilleszkedjen a töltelékbe.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd meg őket 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd meg túlzottan, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá a spenótot és főzd 5-7 percig, amíg a levelek összeesnek és elfő a felesleges víz.
A spenót gyorsan vízzé válhat, ezért ügyelj, hogy a felesleges víz elpárologjon, hogy ne áztassa el a tésztát.
A spenótos keveréket vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni. Ezután keverd hozzá a felvert tojásokat és a feta sajtot, sózd és borsozd.
A feta sajtnak ne hagyj túl sok levegőt, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.
A filo tésztát egy sütőedénybe helyezd, és rétegenként kend meg olívaolajjal. Egy-egy réteget helyezz a tészta tetejére, és egy-egy réteg tölteléket tegyél rá, amíg minden hozzávaló elfogy.
A tésztát gondosan kenjük meg olajjal, hogy ne szakadjon el a sütés során.
A spanakopitát 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A tészta gyorsan ropogósra sül, ezért ne hagyd túl sokáig a sütőben, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.