Süsd meg a kaliforniai paprikát és a paradicsomot sütőben 200°C-on, amíg a héjuk meg nem feketedik. Ezután hámozd meg őket.
A paprikát és a paradicsomot sütés után tedd egy zacskóba pár percre. A gőzben a héjuk könnyebben lejön.
Pirítsd meg a mandulát egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna lesz.
Vigyázz, hogy a mandula ne égjen meg, mert keserű lesz. Folyamatosan kevergesd a serpenyőben.
A fokhagymát tisztítsd meg, és egy kis olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd a fokhagymát túl sokáig, mert megéghet és keserű ízt ad a mártásnak.
Tegyél minden hozzávalót (a sült paprikát, paradicsomot, mandulát, pirított fokhagymát, pirított kenyeret, olívaolajat, vörösborecetet, füstölt paprikát és sót) egy turmixgépbe, és mixeld simára.
Ha nincs turmixgéped, használhatsz botmixert is. A kenyér segít a mártás sűrűségét beállítani. Használj száraz, pirított kenyeret.
Kóstold meg, és ízesítsd, ha szükséges. Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Ízlés szerint adhatsz hozzá több vörösborecetet vagy füstölt paprikát.
Tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. Hűtve tárold légmentesen zárható edényben.
A romesco mártás hűtőben 4-5 napig eltartható. Idővel az íze intenzívebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.