Mosd meg a spárgát és a rukkolát. Távolítsd el a spárga fás végeit, és vágd kisebb darabokra.
A spárga fás végeit könnyen eltávolíthatod, ha egyszerűen eltöröd őket. A spárga magától fog a megfelelő ponton eltörni.
Forralj vizet, és főzd a spárgát 2-3 percig, amíg roppanós lesz. Azonnal tedd jeges vízbe, hogy megőrizze élénk színét.
A spárgát ne főzd túl, mert elveszíti a roppanósságát. A jeges víz megállítja a főzési folyamatot.
Készítsd el az öntetet: keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot egy kis tálban.
Az öntetet kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több citromlevet.
A cseresznyeparadicsomokat vágd félbe, a rukkolát pedig helyezd egy salátástál aljára. Rendezd el rajta a spárgát és a paradicsomot.
A rukkola helyett használhatsz más salátaféléket is, például madársalátát vagy jégsalátát.
Locsold meg az öntettel a salátát, majd szórd meg reszelt parmezánnal és pirított mandulával. Azonnal tálald.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold rá, hogy a saláta ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.