Spárgasaláta citromos öntettel tálalva

Spárgasaláta citromos öntettel

A spárgasaláta citromos öntettel a tavaszi konyha egyik sztárja, amely frissességével és könnyedségével hódít. A spárga roppanós textúrája és a rukkolával való kombináció tökéletes alapot ad ennek az egészséges salátának. A citromos öntet üde ízt kölcsönöz, míg a pirított mandula és a parmezán különleges ízrétegeket ad hozzá. Ez az étel nemcsak látványos, hanem rendkívül tápláló is, amely bármilyen étkezést feldobhat. Ideális választás baráti összejövetelekre vagy gyors, de elegáns vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöld spárga
100 g Rukkola
50 g Parmezán sajt
200 g Cseresznyeparadicsom
2 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Méz
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 g Pirított mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a spárgát és a rukkolát. Távolítsd el a spárga fás végeit, és vágd kisebb darabokra.

    A spárga fás végeit könnyen eltávolíthatod, ha egyszerűen eltöröd őket. A spárga magától fog a megfelelő ponton eltörni.

    2

    Forralj vizet, és főzd a spárgát 2-3 percig, amíg roppanós lesz. Azonnal tedd jeges vízbe, hogy megőrizze élénk színét.

    A spárgát ne főzd túl, mert elveszíti a roppanósságát. A jeges víz megállítja a főzési folyamatot.

    3

    Készítsd el az öntetet: keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot egy kis tálban.

    Az öntetet kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több citromlevet.

    4

    A cseresznyeparadicsomokat vágd félbe, a rukkolát pedig helyezd egy salátástál aljára. Rendezd el rajta a spárgát és a paradicsomot.

    A rukkola helyett használhatsz más salátaféléket is, például madársalátát vagy jégsalátát.

    5

    Locsold meg az öntettel a salátát, majd szórd meg reszelt parmezánnal és pirított mandulával. Azonnal tálald.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold rá, hogy a saláta ne ázzon el.