Spen贸tos-Feta sajtos Gofri t谩lalva

Spen贸tos-Feta sajtos Gofri

A Spen贸tos-Feta sajtos Gofri egy k眉l枚nleges s贸s gofri, amely a mediterr谩n konyha inspir谩ci贸j谩val k茅sz眉lt. A friss spen贸t 茅s a feta sajt t枚k茅letes p谩rost alkotnak, 铆gy a gofri egyszerre lesz k枚nnyed, m茅gis laktat贸. Eredetileg G枚r枚gorsz谩gb贸l sz谩rmazik az 枚tlet, ahol a spanakopita (spen贸tos-fet谩s pite) rendk铆v眉l n茅pszer疟. K茅pzeld el, ahogy a ropog贸s gofri belsej茅ben az olvadt feta 茅s a spen贸t t枚k茅letes harm贸ni谩ban egyes眉l! T谩lald fokhagym谩s joghurttal vagy friss sal谩t谩val, 茅s 茅lvezd ezt a t谩pl谩l贸 茅s 铆zletes s贸s finoms谩got reggelire vagy vacsor谩ra.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 25 perc
570 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Toj谩s
10 g S眉t艖por
1 csipet S贸
1 csipet Fekete bors
100 g Friss spen贸t
100 g Feta sajt
5 g Fokhagymapor
10 ml Ol铆vaolaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    V谩gd finomra a friss spen贸tot, hogy egyenletesen eloszoljon a t茅szt谩ban.

    Ha fagyasztott spen贸tot haszn谩lsz, alaposan nyomkodd ki a vizet bel艖le.

    2

    Morzsold 枚ssze a feta sajtot, hogy kisebb darabokban k枚nnyebben keverhet艖 legyen a t茅szt谩ba.

    Ha a feta sajt t煤l s贸s, 谩ztasd be p谩r percre hideg v铆zbe.

    3

    Olvaszd meg a vajat alacsony h艖fokon, majd hagyd h疟lni n茅h谩ny percig.

    A vajat ne forr贸n add a t茅szt谩hoz, mert megs眉theti a toj谩sokat.

    4

    Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, s眉t艖port, s贸t, fekete borsot 茅s a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A s眉t艖port szit谩ld 谩t a liszttel, hogy elker眉ld a csom贸sod谩st.

    5

    Egy m谩sik t谩lban verd fel a toj谩sokat, majd add hozz谩 a tejet 茅s az olvasztott vajat. Keverd 枚ssze alaposan.

    A toj谩sokat alaposan verd fel, hogy a gofri k枚nnyebb 茅s leveg艖sebb legyen.

    6

    脰ntsd a nedves kever茅ket a sz谩raz hozz谩val贸khoz, 茅s keverd sim谩ra, majd add hozz谩 a spen贸tot 茅s a feta sajtot.

    Ne keverd t煤l a t茅szt谩t, mert a gofri kem茅ny lehet. Csak addig keverd, am铆g a sz谩raz hozz谩val贸k 茅ppen el nem keverednek.

    7

    Meleg铆tsd el艖 a gofris眉t艖t, majd enyh茅n kend meg vajjal vagy ol铆vaolajjal, hogy a t茅szta ne ragadjon le.

    Az ol铆vaolaj haszn谩lat谩val a gofri ropog贸sabb lesz.

    8

    脰nts egy adag t茅szt谩t a gofris眉t艖be, 茅s s眉sd 3-5 percig, am铆g aranybarna 茅s ropog贸s lesz.

    A s眉t茅si id艖 a gofris眉t艖 t铆pus谩t贸l f眉gg艖en v谩ltozhat. K枚vesd a gofris眉t艖 haszn谩lati 煤tmutat贸j谩t.

    9

    Ism茅teld meg a s眉t茅si folyamatot a marad茅k t茅szt谩val, 茅s tartsd melegen a gofrikat t谩lal谩sig.

    A k茅sz gofrikat s眉t艖ben vagy mikrohull谩m煤 s眉t艖ben tarthatod melegen.

    10

    T谩lal谩skor sz贸rd meg extra feta sajttal, 茅s k铆n谩lhatod fokhagym谩s joghurttal vagy egy k枚nny疟 friss sal谩t谩val.

    A fokhagym谩s joghurthoz keverj egy gerezd z煤zott fokhagym谩t a nat煤r joghurtba, 茅s 铆zes铆tsd s贸val, borssal.