A tofut vágd kockákra, majd keverd össze a szójaszósszal, citromlével, és kukoricakeményítővel. Hagyd pihenni 10 percig, hogy jól átjárják az ízek.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. Nyomkodd ki a felesleges vizet papírtörlővel, mielőtt felkockázod.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a tofu kockákat 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Tedd félre.
A tofu kockákat forgatva süsd, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon meg.
A spenótot mosd meg, és szárítsd meg. Aprítsd fel a fokhagymát, majd a maradék olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben.
A spenótot alaposan mosd meg, mert gyakran homokos lehet.
Add hozzá a spenótot a fokhagymához, és pirítsd 2-3 percig, amíg a levelek megpuhulnak. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pirítsd túl.
Tálaláskor helyezd a pirított tofut a spenótágyra, és szórd meg paprikapehellyel díszítésként.
A paprikapehely helyett használhatsz friss chili paprikát is, ha szereted a csípőset. Egy kevés szezámmaggal is megszórhatod a tofukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.