Stromboli olajbogyóval tálalva, gazdag olajbogyóval és olvadt mozzarellával a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Stromboli olajbogyóval

A Stromboli egy olasz eredetű étel, mely a pizza tekercs egyik változata. Az 1950-es években, Amerikában vált népszerűvé, és azóta egy igazi nemzetközi étellé nőtte ki magát. Az olajbogyóval való párosítás egy különleges ételt eredményez, amely a mediterrán ízeket ötvözi a ropogós tésztával és a gazdag sajtos töltelékkel. A Stromboli olajbogyóval ideális étkezés lehet egy gyors vacsorára vagy egy családi összejövetelre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
150 g Olajbogyó
200 g Mozzarella sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz egy hosszú hengert, majd csavard fel úgy, hogy egy hosszú, keskeny tésztacsíkot kapj.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sütés közben.

    3

    Az olajbogyókat szeleteld fel, majd a tészta közepére halmozd őket, és tedd hozzá a mozzarella sajtot is. Ügyelj arra, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak a tésztán.

    Ha az olajbogyó túl sós, előtte érdemes leöblíteni és lecsepegtetni, hogy ne legyen túl sós a Stromboli.

    4

    A tésztát tekerd fel szorosan, hogy egy hosszú, töltött henger formáját kapd. A széleket jól nyomkodd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    Ha szeretnéd, a tetejére egy kis olívaolajat is csurgathatsz, hogy szép fényes legyen.

    5

    Helyezd a töltött tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.

    Sütés közben figyeld, hogy a tészta ne égjen meg, és a sajt ne folyjon ki túl sokat.

    6

    Miután a Stromboli megsült, hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel. Tálald frissen, melegen, a sajtnak pedig még folyósnak kell lennie.

    A legjobb akkor fogyasztani, amikor még meleg, hogy a sajt olvadós maradjon.