Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.
Az almát hámozd meg, vágd kis kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezve süsd 10 percig, amíg karamellizálódik.
A karamellizált alma édesebb és intenzívebb ízt ad a scone-nak. Ne süsd túl, mert megéghet!
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlassd el a tésztában.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
A hideg vajjal könnyebb dolgozni, és a scone omlósabb lesz. Ha a vaj nagyon melegszik, tedd be a tálat rövid időre a hűtőbe.
A sült almát hagyd kihűlni, majd add hozzá a lisztes keverékhez.
A kihűlt almát óvatosan keverd a lisztes keverékhez, hogy ne törjön össze.
Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.
Használhatsz bármilyen típusú mézet, ami a kedvenced. A méz édesíti és puhítja a scone-t.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a túlkeverés kemény scone-okat eredményezhet. Csak addig keverd, amíg az összetevők összeállnak.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A tészta vastagsága befolyásolja a scone sülési idejét és állagát.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen! A scone akkor van kész, ha aranybarna színű és a belseje megsült. Tűpróbával ellenőrizheted.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy dióval megszórva.
A frissen sült scone a legfinomabb, amikor még meleg, de ne égesd meg a szád!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.