Sült almás-mézes scone tálalva

Sült almás-mézes scone

A sült alma természetes édessége és a méz lágy íze egy igazán különleges scone-ban ötvöződik. A fahéj és az omlós tészta pedig tökéletes kiegészítője ennek az ínycsiklandó süteménynek. TIPP: Ha még gazdagabb ízélményt szeretnél, adj a tésztához egy marék apróra vágott diót is. A scone könnyedségének megőrzése érdekében ne keverd túl a tésztát! Ez a sült almás-mézes scone tökéletes választás egy csésze forró tea vagy kávé mellé, és akár reggelire vagy délutáni édességként is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
5 g Fahéj
60 g Vaj
50 g Méz
100 ml Tej
150 g Sült alma
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    Az almát hámozd meg, vágd kis kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezve süsd 10 percig, amíg karamellizálódik.

    A karamellizált alma édesebb és intenzívebb ízt ad a scone-nak. Ne süsd túl, mert megéghet!

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlassd el a tésztában.

    4

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.

    A hideg vajjal könnyebb dolgozni, és a scone omlósabb lesz. Ha a vaj nagyon melegszik, tedd be a tálat rövid időre a hűtőbe.

    5

    A sült almát hagyd kihűlni, majd add hozzá a lisztes keverékhez.

    A kihűlt almát óvatosan keverd a lisztes keverékhez, hogy ne törjön össze.

    6

    Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.

    Használhatsz bármilyen típusú mézet, ami a kedvenced. A méz édesíti és puhítja a scone-t.

    7

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a túlkeverés kemény scone-okat eredményezhet. Csak addig keverd, amíg az összetevők összeállnak.

    8

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A tészta vastagsága befolyásolja a scone sülési idejét és állagát.

    9

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen! A scone akkor van kész, ha aranybarna színű és a belseje megsült. Tűpróbával ellenőrizheted.

    10

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy dióval megszórva.

    A frissen sült scone a legfinomabb, amikor még meleg, de ne égesd meg a szád!