Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A csirkeszárnyakat mosd meg, és itasd le róluk a felesleges vizet.
A szárnyak végeit érdemes levágni, mert könnyen megégnek sütés közben.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, borsot, paprikát, fokhagyma port, chili port, mézet és citromlevet.
A fűszerezésnél bátran kísérletezz! Használhatsz más fűszereket is, például curryt, gyömbért vagy mustárt.
A csirkeszárnyakat forgasd bele az ízesített keverékbe, és hagyd állni 10-15 percig, hogy jól átvegye az ízeket.
Minél tovább pácolod a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek. Akár egy éjszakán át is pihentetheted őket a hűtőben.
Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 25-30 percig, amíg a bőrük ropogósra sül és a hús átsül.
Ha extra ropogós bőrt szeretnél, a sütés utolsó 5-10 percében kapcsold be a grill funkciót.
A sütés közepén érdemes egyszer megforgatni a szárnyakat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.
Ha szeretnéd, a szárnyakat a sütés utolsó perceiben megkenheted mézes-chilis szósszal a még intenzívebb ízélményért.
Tálald a sült csirkeszárnyakat frissen, mellé kínálhatsz friss salátát, sült burgonyát vagy akár mártogatós szószokat.
Kínálj melléjük többféle mártogatóst, például barbecue szószt, fokhagymás-tejfölös szószt vagy csípős chilis szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.